[eadvert]
„Tipografia de Idei” invită orădenii sâmbătă, 19 august, de la ora 10.00, în amfiteatrul Muzeului Țării Crișurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A, la spectacolul muzical interactiv „Povești jucăușe”, susținut de actorul Șerban Borda. Intrarea este gratuită.
„Povești jucăușe” este un spectacol dedicat copiilor, dar la care pot asista cu plăcere și cei mari. Prin intermediul unui amestec fascinant de muzică și interacțiune, această producție oferă o veritabilă incursiune în lumea fermecată a basmelor. Cei mici vor avea ocazia să se întâlnească cu personajele îndrăgite din povești precum „Scufița Roșie”, „Capra cu trei iezi”, „Cenușăreasa” și „Albă ca Zăpada”. Fără îndoială, nici faimosul Lup nu a fost omis. În această variantă de „povești jucăușe”, renumitul personaj care, de obicei, își schimbă doar înfățișarea, dar nu și firea – aduce o abordare proaspătă.
În cadrul acestui spectacol captivant, învățăminte prețioase se conturează subtil. Morala subiacentă a poveștii ne îndeamnă să reflectăm la calități esențiale precum bunătatea, ascultarea, hărnicia și răbdarea. De asemenea, gesturile noastre de ajutor aduc beneficii atât celorlalți, cât și nouă înșine. Prin farmecul său aproape fabulos, acest spectacol nu doar încântă prin povestea prezentată și muzică, ci oferă și o lecție semnificativă, potrivită pentru toate gusturile. „Povești jucăușe” nu numai că umple viața copiilor cu magie și fantezie, dar îi îndeamnă și pe adulți să regăsească bucuria în învățămintele simple și sincere ale poveștilor de altădată.
Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Armonix Centru Educațional SRL și Asociația Culturală „Teatrul de Copii” și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, alături de partenerii privați Mr. Bean, Bers Nova și D&C Oradea.
Proiectul cultural estival „Tipografia de idei” | #hailamuzeu este implementat în cadrul Programului Interreg România-Ungaria ROHU446 și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria.
Citiți principiile noastre de moderare aici!