A şasea ediție a evenimentului smART stories va avea loc vineri, 7 iunie, de la ora 18:00, în sala de conferinţe a Muzeul Ţării Crişurilor – Complex Muzeal şi va purta numele „Poveşti din spatele camerei”.
Cu ajutorul Giei Crăciun, moderatoarea acestei ediții, vor fi dezvăluite poveștile din spatele business-ului a doi invitați, Darius Cornean – videograf și Alex Philip – fotograf. Invitată este Christina Pantea, o tânără solistă din Oradea care are doar 16 ani și un renume internațional, care va oferi publicului un recital.
După prezentare, cei prezenţi vor socializa la recepția smARTstories care se va desfăşura în Sala de Pedagogie Muzeală, unde vinul cramei Corbuţ, gustările Restaurantului Via29 și cocktail-urile COA nu vor lipsi nici de această dată, într-un decor viu de la Begonia Garden Center, Top Casa și Perfect Touch Events. Atmosfera va fi antrenată de om deosebit, DJ Motiv, care este un DJ și producător de muzică ROminimal din România, cunoscut pentru stilul său unic și inovativ.
[eadvert]
Poveştile din spatele camerei vor vorbi deste frumuseţea unei clipe surprinse de o fotografie sau un cadru video. „Termenul de artă capătă noi valențe, iar fotografia și videografia sunt un nou tip de manifestare folosite pentru a comunica, a exprima emoții și pentru a crea o conexiune în timp și între oameni. Descoperim povești dincolo de imagini”, spun Simona Vasadi şi Nikki Lukács, cele două organizatoare ale evenimentului marca smART stories.
Creativ, inspirat şi autentic
Darius Cornean spune poveşti prin imagine de aproape 12 ani. Consideră că instrumentul cel mai important al unui povestitor este umanitatea şi încearcă mereu să se folosească de el ca să vadă poveștile oamenilor în complexitatea și diversitatea lor umană.
„Spun aceste povești prin lumină, mișcare și emoție, frământat fiind mereu de sincronizarea lor astfel încât povestea să devină o simfonie vizuală. De aceea, mă găsesc de multe ori într-o continuă forfotă pentru a fi creativ, inspirat și autentic atunci când am camera sau tastatura în mână. La început am crezut că e doar o pasiune care va trece ca oricare alta. Dar, în timp, a devenit o parte descriptivă a vieții mele. Până să se întâmple asta însă a fost nevoie de multă muncă și sacrificiu ca să cresc și să transform această pasiune într-o profesie.
Nu am ajuns însă cel mai bun, nu știu dacă voi ajunge vreodată, cel puțin așa cum este apreciat de alții, însă vreau să devin cel mai bun față de mine, să continui să cresc și să mă dezvolt până când voi părăsi timpul și spațiul în care trăiesc. Învăț astfel să îmi asum nu doar ceea ce știu și pot să fac, dar mai ales ceea ce nu știu sau nu sunt pregătit să fac, în diferite momente ale călătoriei mele. În final, ceea ce contează cu adevărat nu este doar recunoașterea sau aprecierea celorlalți, ci autenticitatea și pasiunea cu care reușesc să mă exprim. Aceasta este moștenirea pe care vreau să o las în urmă, ca un martor tăcut al celor pe care le-am văzut, auzit și simțit”, spune Darius Cornean.
Un stil de viață, o pasiune
Alex Philip s-a născut şi locuieşte în Oradea. În adolescenţă a ales să plece în Hersonissos, Grecia, loc care, mărturiseşte Alex, s-a dovedit a deveni a doua casă pentru el. Acolo a descoperit arta fotografică.
„La început, fotografiatul a fost ca orice altă meserie pentru mine, dar în timp, pentru că am ajuns să mă perfecționez, acesta a devenit un stil de viață și o pasiune. Am început prin a lucra ca fotograf al unui hotel în 2011, pozând sesiuni, nunți și alte evenimente care m-au ajutat să câștig experiență și să pot lucra pe cont propriu din 2017. Călătoria și posibilitatea de a cunoaște oameni noi și locații noi e ceea ce mă inspiră și mă face să merg mai departe în ceea ce privește educația artistică”, spune
Alex Philip, care se consideră „un fotograf internațional, amuzant și entuziast”, căruia îi place să creeze amintiri unice.
Invitată să susţină un recital este tânăra solistă Christina Pantea. A reprezentat Romania la multe concursuri din străinătate unde a fost apreciată pentru sensibilitatea vocii ei. Este pasionată de diversitatea muzicii cântată în şapte limbi străine, anul trecut fiind chiar apreciată cântând pe aceiași scenă cu starul mondial Dimash Kudaibergen în concertul său privat din Turcia, fiind la rândul ei apreciată de mulți fani ai artistului.
Recepţia va fi susţinută muzical de Motiv, un artist versatil și talentat, care se remarcă prin viziunea sa unică și abordarea creativă a muzicii. El se dedică nu doar propriilor proiecte muzicale, ci și susținerii altor artiști, contribuind la crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea acestora.
În acest scop, Motiv a înființat un studio de producție muzicală, unde creează muzica sa și colaborează cu alți artiști. Stilul său combină minimal-house și techno experimental, oferind o experiență auditivă unică, asemănătoare valurilor care te poartă într-o călătorie sonoră.
Motiv a fondat mai multe proiecte notabile, printre care dinsubsol, basme, the pipe și inpoveste, demonstrând astfel angajamentul său față de inovație și colaborare în industria muzicală. Motiv a început să mixeze la o vârstă fragedă, dedicându-se complet proiectelor muzicale. În doar câțiva ani, a împărțit scena cu artiști locali și internaționali precum Vera, Andrey Pushkarev, Izhevski, Barac, Herodot, Premiesku, Cap, Nu Zau, Ada Kaleh, Vid, Cosmjn & Lizz, și mulți alții. Prezența sa a fost remarcată la festivaluri de prestigiu precum Electric Castle, Airfield Festival și Music Travel. Pe lângă acestea, Motiv este antreprenor, designer grafic și lucrează în marketing.
Partenerul principal al acestei ediții smART stories este Muzeul Țării Crișurilor- Complex Muzeal.
Citiți principiile noastre de moderare aici!