Conform prevederilor Directivei privind protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole şi a legislaţiei româneşti care transpune această Directivă – HG 964/2000, Statele Membre, reexaminează, revizuiesc sau completează, cel puţin o dată la patru ani, lista zonelor vulnerabile desemnate, precum şi programele de acţiune aferente acestor zone.
„În scopul implementării şi realizării conform cerinţelor legislaţiei în vigoare, a acestor programe de măsuri, a fost creat Grupul de Lucru pentru implementarea Directivei Nitraţi. Acesta s-a constituit în cadrul sedinţei Comitetului de Bazin din data de 25 noiembrie 2005. Din acest grup de lucru fac parte diverse instituţii ca şi factori implicaţi”, a declarat directorul DA Crişuri, Dorel Dume.
În conformitate cu Planul de Acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole s-a elaborat proiectul programelor de acţiune care se vor aplica în zonele vulnerabile. Cea de-a doua versiune, a proiectului programelor de acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole, precum şi anexele acestuia, se pot descarca de pe website-ul Ministerului Mediului, http://www.mmediu.ro/proiecte acte.htm.
Simona Albinaru
Citiți principiile noastre de moderare aici!