Prin intermediul acestei măsuri, pot primi maximum 150.000 de euro pe proiect. Sunt eligibile schemele de calitate şi menţiunile de calitate facultative, stabilite pe baza legislaţiei europene, dar şi schemele de calitate stabilite pe baza legislaţiei naţionale, printre care se regăsesc produsele tradiţionale şi produsele alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti.
Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să fie fermieri activi, conform art. 9 din Regulamentul (UE) nr. 1.307/2013, să aplice pentru prima dată pe o schemă certificată (UE/naţională), respectiv schema pe care aplică fermierul/grupul de fermieri să fie certificată în conformitate cu legislaţia specifică naţională/UE în vigoare. Aceştia trebuie să se angajeze să respecte toate cerinţele care decurg din legislaţia naţională/UE în vigoare, se angajează ca, la comercializare, etichetele sau ambalajele produselor obţinute conform schemelor de calitate să fie înscripţionate cu logo-ul aferent schemei.
Costuri eligibile sunt cele de aderare la schema de calitate sprijinită, contribuţia anuală de participare la schema de calitate sprijinită, costurile aferente controalelor necesare pentru verificarea respectarii specificațiilor schemei.
Valoarea maximă a sprijinului public per proiect este de 150.000 euro, fiind acordat un procent de maxim 70% din total costurilor eligibile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!