Până atunci, marţi la amiază au populat încă o dată lacul cu trei tone de crap de circa un kilogram bucata. Peştii au fost aduşi cu o autocisternă de la o crescătorie din Ungaria iar imediat după ce au fost „coborâţi pe acva-tobogan” în lacul de lângă Oradea au înotat cu voiciune spre fundul apei.
Potrivit responsabilului piscicol al complexului Hanul Pescarilor, concursul de pescuit ce va fi organizat în luna aprilie se anunţă unul interesant. Aceasta fiindcă lacul are exemplare mature de crap, de buşă, de fitofag şi amur iar răpitori mari ca somnul, ştiuca şi şalăul se găsesc din belşug. De fapt, administratorii chiar ar dori să fie prinse cele câteva exemplare de somn ce au ajuns la o greutate de 60 – 70 kg pentru că se înfruptă nu doar din caraşii ce prisosesc în lac ci şi cu babuşcă, puiet de crap şi alte specii valoroase.
„Am chemat pescarii despre care am auzit că se pricep la somn. Au şi localizat cu sonar somnii cei mari sub sălciile de lângă dig dar nu au reuşit să-i pescuiască. Am încercat şi noi să-i scoatem cu plasa dar ne-au rupt-o. În schimb, am găsit în plasă multe buşe, din care cea mai mică a avut 20 de kilograme. Sunt convins că pescarii pricepuţi vor avea capturi puternice la concurs”, ne-a mai spus responsabilul piscicol al lacului. Până atunci, undiţarii dornici să se antreneze sau să se relaxeze într-un peisaj pitoresc aflat la doar câţiva kilometri de Oradea o pot face după regulile şi tariful trecut la intrare sau pe site-ul www.hanulpescarilor.ro.
Astfel, cele 42 de pontoane care înconjoară lacul cu un luciu de opt hectare, pot fi închiriate în cursul săptămânii cu 25 Lei pentru 3 beţe fără peşte sau în week-end cu 50 Lei, putând fi închiriate de douî persoane deodata, în intervalul orar 06:00 – 20:00. Cei care închiriază un ponton de unul singur, în weekend, cu 3 beţe, pot duce acasă până la 3 kg. de crap sau 5 kg. de caras.
Citiți principiile noastre de moderare aici!