Acesta din urmă i-a şi mulţumit lui Ponta „pentru mărirea spaţiului autonomiei universitare, pentru a ne putea îndeplini obiectivele academice şi sociale”. Preşedintele PSD a afirmat că, aşa cum crede în autonomia universitară, crede şi în autonomia locală şi că în Capitală ar trebui să rămână „politica externă, apărarea, securitatea naţională şi partea de buget”.
Ponta a promis ca din 2015 să aplice „principiul corect al finanţării care urmează copilul, întâi din clasele primare” şi a evidenţiat cum liceele militare şi cele confesionale au cele mai bune rezultate la Bac. Deşi a menţionat că este ortodox, pesedistul i-a încredinţat pe cei prezenţi că „România e ţara tuturor celor care cred în ceva, nimeni nu e mai prejos, că e ortodox, greco sau romano catolic, baptist sau penticostal. Dacă credem în ceva înseamnă că suntem mai buni”. Provocat de preşedintele U. Emanuel, Paul Negruţ, Ponta a afirmat că îşi doreşte „ca prin modificările aduse Constituţiei să spunem încă o dată care este rolul confesiunilor religioase. În Transilvania identitatea naţională nu s-ar fi păstrat fără religie şi şcoală”. Pesedistul nu a precizat, însă, cum ar putea face acest lucru.
Atât la U. Emanuel cât şi la Prefectură, de lângă prefectul Claudiu Pop, premierul aflat în plină campanie electorală a spus că „primii bani trebuie investiţi în educaţie şi sănătate, pentru că un popor educat şi sănătos poate avea succes în economie şi în toate celelalte treburi”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!