Ca oamenii să petreacă frumos de Paşti, ofiţerii şi subofiţerii de la Inspecţia de Prevenire au început controalele pentru a vedea dacă sunt respectate normele de apărare împotriva incendiilor. Pompierii ajută slujitorii bisericii şi le oferă sprijin şi îndrumare în domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă.
La fiecare obiectiv controlat, pompierii se interesează mai ales de înlăturarea cauzelor potenţial generatoare de incendiu (instalaţii electrice cu improvizaţii, instalaţii de încălzire etc.), dar şi de instruirea personalului pentru intervenţia în caz de producere a unui incendiu și dotarea cu mijloace de primă intervenţie.
Prezenţi la Înviere
În noaptea de Înviere, pompierii militari vor supraveghea în teren respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor în timpul ceremoniilor religioase cu public numeros şi peste 200 de cadre ale unității și subunităților din întreg județul vor fi de serviciu ca să intervină rapid în cazul producerii unor situații de urgență.
Pe de altă parte, pompierii le amintesc credincioşilor care se vor îndrepta în număr foarte mare spre lăcaşurile de cult, dar şi slujitorilor bisericilor, ai mănăstirilor şi ai schiturilor, obligativitatea respectării unor reguli de apărare împotriva incendiilor, pentru ca să se evite evenimente ce ar putea periclita viaţa persoanelor şi integritatea patrimoniului istoric şi cultural.
Ce e bine de Înviere?
Pompierii transmit măsuri de siguranţă pe care fiecare bihorean ar trebui să le ia dacă merg la slujba de Înviere:
• Accesul în biserici se va face cu respectarea capacităţii de ocupare a acestora, în scopul evitării producerii unor evenimente nedorite şi pentru a asigura evacuarea în condiţii optime.
• Pe timpul serviciului religios, uşile se vor menţine în permanenţă deschise, cu sisteme sigure de blocare.
• Supravegheaţi în permanenţă lumânarea pe care aţi aprins-o şi păstraţi distanţa faţă de persoanele din jur, mobilier, decoruri sau alte materiale inflamabile.
• Depuneţi lumânările aprinse doar în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau apă şi nu intraţi cu acestea în incinta bisericii.
• Nu blocaţi cu autoturismele proprietate personală căile de acces spre lăcaşele de cult sau hidranţii stradali, pentru a permite echipajelor de pompieri să intervină în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.
• În cazul producerii unui început de incendiu, păstraţi-vă calmul, nu produceţi panică, nu vă împingeţi şi evacuaţi în ordine spaţiul respectiv, utilizând căile de evacuare marcate.
• Păstraţi-vă calmul, pentru a se putea asigura evacuarea în linişte şi siguranţă a tuturor persoanelor.
• În caz de urgenţă, respectaţi îndrumările persoanelor desemnate să coordoneze evacuarea enoriaşilor din lăcaşul de cult.
• În cazul producerii unui eventual incendiu, apelaţi numărul unic de urgenţă 112.
Citiți principiile noastre de moderare aici!