Pompierii militari bihoreni au organizat și desfășurat exerciții de evacuare și intervenție, instruiri și activități de informare și educație preventivă în domeniul situațiilor de urgență la Liceul Teoretic “Aurel Lazăr” Oradea, Școala Gimnazială “Avram Iancu” Oradea, Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, Liceul Vocațional Pedagogic “Nicolae Bolcaș” Beiuș, Colegiul Tehnic “Ioan Ciordaş” Beiuş, Școala Gimnaziala Nr.1 Nucet, Școala Gimnazială „Georgiu Popa” Câmpani, Liceul Tehnologic „Horea” Marghita, Școala Gimnaziala “Bocskay Istvan” Cherechiu și Gradinita cu Program Prelungit nr. 1 Tinca.
[eadvert]
În cadrul acțiunilor au fost instruiți preșcolarii, elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar cu privire la modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea unor situații de urgență.
Peste 700 de elevi și profesori implicați
„Celor peste 700 de elevi și profesori prezenți la activitățile menționate le-au fost prezentate materiale cu privire la prevenirea incendiilor în unitățile de învățământ și la locuinţe, anunţarea prin 112 a unei situaţii de urgenţă, modul de utilizare a stingătoarelor şi modul de comportare atât la şcoală cât şi acasă, în cazul producerii unui incendiu. În acelaşi context, elevilor le-au fost distribuite afişe şi broşuri menite să sedimenteze informaţiile acumulate în timpul sesiunilor de pregătire.
De asemenea, pompierii militari au familiarizat elevii și cadrele didactice cu noţiunile de bază în acordarea primului ajutor în caz de leziuni minore, învățându-i totodată manevra Heimlich și modul de efectuare a manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară, prin intermediul exemplificărilor şi exerciţiilor practice.
Totodată, au fost abordate teme aferente Campaniilor de informare și educație preventivă a populației R.I.S.C.“Siguranța NU e un joc de noroc!”, R.I.S.C. “Mai bine previi, decât să nu fii!”, “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ și “Nu tremur la Cutremur”, pompierii militari antrenându-i pe elevi în discuții şi activități cu caracter educativ, stimulându-i astfel să concluzioneze ei înșiși asupra pericolelor la care s-ar expune prin nerespectarea regulilor preventive specifice diferitelor situații de urgență, analizate într-o manieră adaptată fiecărei categorii de vârstă”, transmite maior ISU Crișana, Camelia Roșca.
Acțiunile de pregătire a elevilor și profesorilor vor continua și în perioada următoare, transmit pompierii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!