Sărbătoriții zilei s-au bucurat de activități diverse, interactive, amuzante și nu în ultimul rând, educative.
Copiii au fost angrenați de pompieri într-o serie de jocuri menite a le dezvolta abilitățile de salvatori și a le crea amintiri și experiențe frumoase și utile. Astfel, unii dintre copii au parcurs un circuit cu obstacole pentru a salva un animal: pornind de la un tobogan, au străbătut un tunel, au urcat pe o scară și au salvat un animal de jucărie, dintr-un copac. Alții au învățat să dirijeze jetul de apă, doborând popice cu ajutorul lui, stingând un incendiu la căsuța machetă sau pur și simplu, refulând apa la ţintă, sub coordonarea și cu sprijinul gazdelor.
[eadvert]
Totodată, cei mici, însoțiți de părinți sau bunici, au asistat cu interes, la o serie de exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, de salvare de la înălțime, de acordare a primului ajutor calificat, de echipare contracronometru, precum și la prezentarea tehnicii de intervenție din dotarea inspectoratului.
De asemenea, sub atenta supraveghere a gazdelor, sărbătoriții zilei “au descins” în autospeciale, testând accesoriile din dotarea acestora şi au probat echipamentele salvatorilor, exprimându-și cu vădită bucurie, dorința de a deveni pompieri militari.
Și pentru ca această experiență frumoasă să aibă și un caracter practic și educativ, ajutându-i pe mai departe în viață, personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC) le-a explicat celor mici cum trebuie să se comporte înainte, pe timpul și după producerea diferitelor situații de urgență (prevenirea înecului, incendii, inundații, descoperirea de muniții neexplodate etc.), distribuindu-le broşuri şi pliante din domeniu, pentru a-i ajuta să transmită la rândul lor, celor dragi, cunoştinţele dobândite.
Și nu în ultimul rând, sărbătoriții zilei și-au făcut poze la Panoul Pompierilor și au primit din partea salvatorilor, diplome și multă căldură sufletească, alături de urarea LA MULȚI ANI!
Citiți principiile noastre de moderare aici!