Astfel, o duzină de turişti au rămas la etajele superioare, fără a putea coborî, iar câteva persoane de la etajul II au suferit arsuri şi intoxicaţii în încercarea de a stinge incendiul.
Astfel, planul a presupus lichidarea incendiului concomitent cu salvarea persoanelor surprinse la înălţime. S-a mai insistat pe acordarea asistenţei medicale de specialitate de către personalul SMURD .
„S-a vrut verificarea modului de acţiune conform planului aplicaţiei şi a nivelului de pregătire a echipajelor de intervenţie pentru salvarea persoanelor de la înălţime cu autoscara mecanică şi salteaua pneumatică.
S-au mai controlat funcţionarea instalaţiilor speciale de alimentare cu apă, hidranţi exteriori şi interiori, rezerva de apă pentru intervenţie, instalaţiile de detectare, avertizare, prevenire şi stingere a incendiilor, căile de acces şi amplasarea tehnicii de intervenţie”, a explicat plt. Lavinia Papp, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.
S-a acţionat cu 12 autospeciale de intervenţie cu spumă şi apă, deservite de 25 de pompieri plus ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Detaşamentelor I şi II Oradea.
Anghel Georgiana
Citiți principiile noastre de moderare aici!