Acțiunile au loc în cadrul proiectului „Deplastificat”, finanțat, prin Bursa Talentelor, de către Fundația Comunitară Oradea.
[eadvert]
În cadrul zilelor fără plastic, orădenii așteptați la activități eco în aer liber, în weekendul 19-20 septembrie, atunci când va fi lansat proiectul Andrei. Acțiunile se adresează tuturor categoriilor de vârstă, sunt activități menite să aducă la cunoștință problema poluării cu plastic cu care ne confruntăm zilnic, dar pe care puțini o sesizează.
Astfel, sâmbătă și duminică, părinții, copiii și toți cei curioși, sunt așteptați să participe la ateliere de creație ecologică, învățând despre arta de a transforma deșeul într-un ceva util și frumos – arta de a renaște. Totodată, cei interesați au ocazia să descopere care sunt pașii spre o viață mai prietenoasă cu mediul, folosind cât mai puțin plastic, dată fiind situația României, care nu stă prea bine la capitolul reciclare.
„Apă fără plastic” sau „Harta Deplastificat” este o inițiativă din cadrul proiectului, vizând realizarea unei hărți online cu locațiile din Oradea care oferă apă gratuit, fără a utiliza plastic, cetățenii putând să reutilizeze astfel propriile recipiente. Treasure Hunt-ul se adresează tinerilor și are ca scop promovarea acestor locații, printr-un joc interactiv de două ore, de tip vânătoare de comori. Pe parcursul jocului, participanții pot acumula o serie largă de informații privitoare la problema plasticului și desigur, să socializeze într-un mod unic, respectând totodată normele de distanțare socială (grupe de maximum patru persoane). Această acțiune va avea loc sâmbătă, de la ora 16:30.
Tot sâmbătă va avea loc și proiecția filmului „Before de flood” („Înainte de potop”), realizat în parteneriat cu Leonardo DiCaprio, film ce aduce la suprafață una din cele mai crunte probleme cu care ne confruntăm astăzi la nivel global: schimbările climatice. Unde? În aer liber, la MA Hub, lângă Parcul „I.C.Brătianu”, începând cu ora 20:00. Acesta are ca scop conștientizarea comunității orădene despre problema poluării cu plastic și îndrumarea acesteia către bune practici, prin ateliere pentru copii și prin Harta Deplastificat (Apă fără plastic). Dintre sponsorii proiectului amintim: Eltex Recycling, Ecobihor, Vivapharm, Plexus, Mihai Pop, VPK Packaging, Zaleco, Eberspacher, Márk Lukács, Sema Express, Amazing Visuals, Celestica, Joyful Learning, Daniel Anton.
Programul evenimentului
Sâmbătă (Parcul Libertății & MA Hub)
12:30 – Upcycling: Atelier de creație pentru copii
16:30 – Treasure Hunt: Apă fără plastic
20:00 – Film în aer liber: „Before the flood” (2016)
Duminică (Comuniteca)
11:00 – Provocarea plasticului – Atelier pentru copii şi părinți
16:00 – Cum organizăm evenimente sustenabile? (Atelier)
18:30 – Viața cu mai putine deşeuri – De unde încep? (Atelier)
Trimite articolul
XIn loc sa educati pe cei care aruncã plastic in mediu fãrã a fi vazuti si amendati, voi îi învãţaţi sã renunţe la plastic si sã arunce – repet, nevazuti si neamendati- de exemplu, sticla? Pe ce lume vreti sa stati si cine va sprijina sivcatre ce?
-
toti ne putem inbunatati obiceiurile.