Primarul Florin Birta i-a trecut Poliția Locală în subordine, iar Arina Moș dă semnale că își ia atribuțiile la modul cel mai serios.
[eadvert]
Sub coordonarea viceprimarului Arina Moș, Primăria anunță debutul unei campanii derulată de Poliția Locală, care se va concentra pe „cuștile” cu pubele insalubre, în jurul cărora sunt depuse deșeuri, în mod fraudulos. Campania se cheamă „Zonele vulnerabile sub lupa Poliției Locale”, iar ideea campaniei a pornit de la constatarea faptului că, din cele 800 de incinte destinate depozitării deșeurilor din cartierele de blocuri, la aproximativ 100 dintre acestea apar în mod repetat depozitări neregulamentare ale deșeurilor.
Arina Moș arată că polițiștii locali vor monitoriza aceste incinte insalubre și-i vor amenda pe cei depistați că aruncă gunoiul ilegal. De asemenea, municipalitatea cere ajutorul asociațiilor de proprietari, pentru ca această campanie să aibă efect.
„Pe zona de curățenie, întotdeauna e loc de mai bine. Există zone ale orașului unde orădenii sunt extrem de disciplinați, înțeleg și apreciază eforturile făcute de ani de zile de către administrația publică locală, însă din păcate există și zone vulnerabile, unde putem disciplina doar prin amenzi. În acest sens, încurajez Poliția Locală Oradea să își facă treaba”, a precizat viceprimarul Arina Moș.
Unii nu au contract cu RER!
Primăria consideră că a găsit și motivele pentru care gunoiul se depozitează anapoda. Pe lângă faptul că, pur și simplu, unii nu dau doi bani pe respectarea normelor privind colectarea deșeurilor, există și zone de case intercalate cu blocuri, unde unii propietari de locuințe individuale nu au încheiate contracte de salubritate! Profită, astfel, de existența țarcurilor cu pubele și își lasă gunoaiele pe lângă aceste țarcuri, în mod jenant.
Sunt și situații când sistemul de închidere a incintelor se defectează și atunci au acces în aceste incinte și persoanele care scormonesc în gunoaie.
Pentru oricare dintre aceste situații, locatarii sunt rugați să facă cât mai repede sesizări către Primăria Oradea, fie prin aplicația mobilă gratuită „Oradea City Report”, fie direct la Dispeceratul Poliției Locale, la telefon 0259.969.
Cetățenii vor putea sesiza inclusiv eventualele defecțiuni ale sistemului de închidere a incintelor, care vor fi astfel remediate. Pentru intrarea în legalitate a celor care nu au încheiate contracte cu operatorul de salubritate RER Vest S.A, Poliția Locală Oradea solicita constant operatorului de salubritate situația contractelor active și a contractelor suspendate sau reziliate”, transmite Primăria.
Amenzi usturătoare
Campania a început deja. Începând de marți polițiștii locali monitorizează intens cele 100 de puncte de colectare a deșeurilor vulnerabile încă din punct de vedere al salubrității. De menționat că monitorizarea punctelor de colectare continuă să se facă în tot orașul, însă accentul va fi pus pe cele 100 de puncte deficiente încă la capitolul curățenie, transmite Primăria.
Potrivit Regulamentului de salubritate a municipiului Oradea, cuantumul amenzilor este cuprins între 1.000 și 2.000 de lei.
Trimite articolul
XVa rog verificati casele in cartierul Grigorescu, care au contract de salubritate si care nu au .
De obicei vin cu masinile di acea zona si depoziteaza gunoiul fix in pubelele asociatiei de proprietari de pe Apateului nr 4.
Asta sa verifice politia locala…..
Incepeti cu propriu personal, in special specimenele care is prieteni cu pacanarii.
Excelent.De10 ani am propus aest sistem francez de montaj a pubelelor ingropate.