Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, în perioada 1 ianuarie – 31 martie, viteza neregulamentară a fost cauza a 12 accidente rutiere, dintre care 5 grave. În urma acestora, o persoană și-a pierdut viața, 4 au fost rănite grav, iar alte 16 au suferit răni ușoare.
Pe 9 aprilie, timp de 24 de ore, se va desfășura operațiunea „Speed Marathon” pentru combaterea încălcării normelor legale privind viteza de deplasare.
„Polițiștii rutieri din Bihor, implicați în cadrul amplei acțiuni europene, acționează cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisar șef, Alina Fărcuța.
Viteza rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, reprezentând 25% din totalul acestora produse în primele trei luni ale anului în județul Bihor.
Reamintim că în România, viteza maximă admisă este de:
- 50 sau 70 km/h în localități, cu acordul administratorului drumului,
- 90/100 km/h în afara localităților,
- 120 km/h pe drumurile expres,
- 130 km/h pe autostrăzi.
Trimite articolul
XSe stă zilnic chiar și cu două mașini de poliție, dar una mereu e Sandero neinscripționat (KIN) și azi de exemplu s-a posta úntr-un loc ilegal perpendicular la începutul benzii de accelerare de la benzinăria MOL, împiedicând șoferii să se înscrie rapid pe banda 1, Pentru ei legea nu se aplică? Să fim corecți până la capăt! Nu sunt zei, trebuie făcută sesizare la IPJ împotriva șoferului pentru că mașina staționa într-un loc nepermis. Acele procese verbale ar trebui să fie considerate nule în instanță pentru că nu poți sancționa, când tu defapt comiți o ilegalitate,
-
…circuli cumva zilnic cu viteză excesivă sau ești așa frustrat de obicei la orice activitate a popiției ?!