Sute de orădeni, de toate vârstele, s-au adunat vineri dimineață să vadă armamentul și tehnica de ultimă generaţie din dotarea Poliţiei Bihorene.
Manifestările au debutat cu câinii polițiști care au efectuat, sub coordonarea instructorilor, exerciții de detectare a unor dispozitive explozive și demonstrații de prindere și imobilizare a victimelor. Atmosfera de film continuând prin demonstrațiile de luptă ale mascaților.
Atmosferă plină de suspans
Pe platoul din Piața Unirii, mascații de la IPJ Bihor au urmărit un infractor. Polițiștii i-au blocat mașina, l-au încercuit și arestat. Punctul culminant a fost reprezentat de găsirea în portbagaj a unui colet în care se presupunea că a fost montat un dispozitiv exploziv. Situația a fost rapid remediată de pirotehnici care au detonat, la fața locului, pachetul suspect pentru a arăta cetățenilor măsurile luate în astfel de cazuri.
Evenimentul a fost marcat de o defilare a unui detaşament format dintr-un pluton de poliţişti de ordine publică, un pluton de poliţişti rutierişti, un pluton de poliţiste, un pluton de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi o formaţiune de câini, urmată de parada tehnicii şi mijloacelor auto deţinute de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, respectiv motociclete, maşini de patrulare, maşini de intervenţie rapidă şi autolaboratorul criminalistic.
Ziua Poliţiei Române se celebrează în ziua Bunei Vestiri, la 25 martie, pentru a se marca momentul din 1822 când domnitorul Grigorie Dimitrie Ghica a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, steagul agiei – primul drapel al Poliţiei Române, pe care era pictat chipul Maicii Domnului şi al îngerului vestitor. Înmânarea drapelului a însemnat legalizarea Poliţiei Române ca instituţie.
A devenit deja o tradiţie ca, în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, oamenii legii să sărbătorească alături de cetățeni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!