În cele trei zile, polițiștii au aplicat 359 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 181.800 de lei.
[eadvert]
Cele mai multe amenzi au fost acordate pentru depășirea limitelor legale de viteză. „Poliţiştii au reţinut 73 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șase certificate de înmatriculare și au fost constatate opt tamponări. 193 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 38 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 34 de depășiri neregulamentare, 15 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, șapte conducători auto au fost sancționați pentru lipsa I.T.P., patru sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, iar 68 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere”, transmite comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.
Șoferi băuți
Trei șoferi au fost prinși în timp ce conduceau deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.
Primul a fost depistat sâmbătă, la ora 21.55, pe drumul comunal 225, în localitatea bihoreană Beiușele. Un localnic de 52 de ani conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,49 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Duminică au fost prinși încă doi șoferi băuți, unul în Oradea, pe strada Dimitrie Cantemir și unul pe strada Tincii din Salonta. Orădeanul, în vârstă de 21 de ani, avea o concentrație alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce celălalt șofer, de 47 de ani, avea o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.
„Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală”, precizează comisar-șef Fărcuța.
Trimite articolul
XDuminică am venit dinspre Piatra Craiului spre Oradea, la ora 19.00, un singur polițist am văzut în Borod care tocmai căuta ceva în mașina din fața sediului Poliției. Atât a fost toată prezența poliției pe DN1 din jud. Bihor. (Nu de alta, dar din Odorheiu Secuiesc până în Oradea la fel nu am întâlnit nici un radar). Deci în timpul acelei minime prezențe a poliției pe drumuri dacă se rețin atâtea permise, denotă faptul că șoferii se grăbesc foarte tare și amenzile sunt penibil de mici. Nu ar trebui să se permită plata a 50% din minim, ci suma integrala.