Acțiune a polițiștilor de prevenire bihoreni pentru siguranța copiilor pasageri în mașină.
[eadvert]
Acțiunea a avut loc marți, 2 august, în cadrul campaniei naționale „Misiune zero copii neasigurați în mașină” realizată în parteneriat cu stațiile Petrom, campanie de conștientizare în rândul părinților, cu privire la importanța folosirii sistemelor de siguranță pentru copii, în timpul deplasărilor rutiere.
„În cadrul întâlnirilor desfăşurate cu părinții, bunicii și copii, poliţiştii bihoreni au transmis recomandări şi au distribuit materiale preventive realizate în cadrul campaniei cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru a preveni victimizarea copiilor atunci când călătoresc cu mașina. (anexăm foto).
De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni le-au prezentat părinților importanța și obligativitatea respectării normelor rutiere, prin portul centurii de siguranță și a sistemelor de retenție în cazul copiilor, pentru că, de cele mai multe ori, acestea au salvat vieți. Totodată, polițiștii au discutat cu parinții despre siguranța copilor în vacanța de vară și despre măsurile pe care trebuie să le ia pentru a avea o vacanță și un concediu în siguranță”, transmite agent șef IPJ Bihor, Ioana Lascău.
Acțiunea de informare și conștientizare se va desfășura pe tot parcursul lunii august.
Recomandări preventive adresate părinților
– Pe perioada deplasărilor cu autoturismul, asigurați copilul cu sisteme de siguranță auto specifice (scaunul de copil, înălțător), iar în cazul copiilor cu o înălțime peste 1,50 metri, folosiți centura de siguranță, indiferent de locul pe care aceștia îl ocupă în autoturism.
– Dispozitivul de fixare în scaun pentru copii trebuie să fie omologat și adecvat caracteristicilor fizice ale copiilor și se instalează pe locurile din spate ale autovehiculului; aceste dispozitive pot fi montate inclusiv pe locul din față prin orientarea cu fața spre direcția opusă direcției de deplasare a autovehiculului, doar după dezactivarea airbag-ului frontal
– Asiguraţi-vă că ştiu să îşi spună numele complet, adresa şi numărul de telefon, în cazul în care se rătăcesc, pentru a putea să solicite ajutor;
– Învăţaţi copilul să ţină mereu uşa casei închisă, să nu deschidă necunoscuţilor, să nu vorbească cu persoanele necunoscute care sună la uşă în timp ce ei sunt singuri acasă. În aceste cazuri este bine să rugaţi o cunoştinţă să treacă să verifice din când în când copilul.
– Stabiliţi cu copii să anunţe dacă întârzie acasă şi să nu se îndepărteze de casă, învăţaţi-i ca, atunci când sunt singuri, să nu se aproprie de lacuri, râuri, canale, piscine, să nu se joace sau să se plimbe departe de casă;
– Atunci când sunteţi în vacanţă cu copilul nu-l lăsaţi să se joace nesupravegheat, mai ales în locurile aglomerate, învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă.
– Nu-l trimiteţi singur după cumpărături, mai ales în locuri pe care nu le cunoaşte, asiguraţi-vă că ştie adresa sau numele hotelului în care staţi, învăţaţi-l că, în cazul în care se pierde, nu trebuie să încerce de unul singur să-şi găsească părinţii. Dacă s-a pierdut, învăţaţi-l să apeleze la un poliţist, o vânzătoare sau un adult. Asiguraţi-vă că spune întotdeauna „NU” persoanelor care, sub diferite pretexte, i-ar cere să-l însoţească.
– Ascultaţi ceea ce vă spun copiii, comunicaţi cât mai mult cu ei. Copiii sunt cei care vă vor spune dacă totul este în regulă sau nu. Învăţaţi copiii să recunoască situaţiile periculoase sau deranjante şi repetaţi cu ei modalităţile de ieşire din astfel de cazuri. Trebuie să ştie că pot spune dacă ceva sau cineva le provoacă teamă, durere, jenă sau frică!
Trimite articolul
XIarăși și-au găsit o ocupație polița de prevenire și se fac că lucrează ? Ar face orice, numai să nu facă prevenire în sectoarele pe care le au în responsabilitate. Le-au văzut vreodată, sau oare oare își mai amintesc unde se găsesc aceste sectoare de care răspund ? Să ne ferească Domnul de așa ,,profesori”.
-
De tine să ne ferească Domnul prin trafic. Dacă te crezi mai capabil, mai cu idei geniale, de ce nu te vedem în echipa de prevenire? Numai comentarii negative, critică (dar fără conținut constructiv) poți lansa. Cel mai ușor e să trollezi. Ca o coincidență o cunosc personal pe doamna din imagine (în schimb tu nu) și pot să zic cu ce devotament își face munca. Ea educă, face ceva constructiv, tu doar trollezi. Chiar aș dori să o ai alături de tine în timp ce conduci să vedem dacă mai cobori cu permisul în buzunar sau rămâne la ea.
-
Da, arată bine chiar regret că nu ne-am cunoscut.
Poate dacă ieșea din birou și venea pe teren, se întâmpla. -
Da, arată bine, chiar regret că nu ne-am cunoscut.
Poate dacă ieșea din birou și venea pe teren, se întâmpla.
-