Un poliţist bihorean este multiplu medaliat în competiţii naţionale şi internaţionale de judo:
Agentul şef adjunct de poliţie Răzvan Schvarcz are 26 de ani şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bihor, fiind angajat al MAI din anul 2006.
Absolvent al Facultăţii de Drept cu diplomă de licenţă, Răzvan Schvarcz este cel mai tânăr luptător din cadrul serviciului. Tânărul poliţist practică judo de la vârsta de 8 ani. De-a lungul anilor, poliţistul a fost selecţionat în lotul naţional de judo, participând la mai multe turnee naţionale şi internaţionale, ocazie cu care a fost remarcat şi recompensat cu diverse premii şi medalii. Astfel, sportivul a fost medaliat cu bronz la Campionatul European de Judo, în anul 2002 şi multiplu Campion Naţional la Judo în perioada 2000 – 2013. De asemenea, Răzvan Schvarcz a fost multiplu medaliat la turnee internaţionale de judo desfăşurate, de-a lungul timpului în Elveţia, Italia, Austria, Ucraina, Franţa. Totodată, începând cu anul 2007 şi până în prezent, a reprezentat cu succes IPJ Bihor la Campionatul Naţional de Judo al M.A.I., fiind medaliat cu aur de şapte ori consecutiv. Intervenţiile şi acţiunile cu grad ridicat de periculozitate la care a participat poliţistul au demonstrat că agentul are o excelentă pregătire fizică şi tactică, manifestând discernământ şi profesionalism în folosirea tehnicilor de imobilizare a numeroşi infractori periculoşi.
„Practicarea judo-ului educă voinţa sportivului de a se perfecţiona şi autodepăşi continuu, dezvoltându-i capacitatea de gândire şi anticipare, de analiză şi reacţie în situaţii concrete. Faptul că am ales să practic acest sport a contribuit direct la dezvoltarea unor calităţi atât de necesare în munca de poliţie, printre care curajul, stăpânirea de sine, calmul şi capacitatea de a rezolva eficient situaţiile ivite. Scopul antrenamentului sistematic în judo este cel de crea un control perfect asupra minţii şi corpului, dar şi un comportament moral exemplar faţă de adversar.” – Răzvan Schvarcz.
Poliţist bihorean pasionat de arte marţiale, campion european şi naţional la stilul WU – SHU:
Agentul principal de poliţie Alin Tătar are 36 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Protecţia Mediului. Acesta este angajat al IPJ Bihor din anul 2005, iar din anul 2006 îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei Bihorene.
Poliţistul, apreciat anual cu calificativul profesional „Foarte bine”, practică artele marţiale de la vârsta de 6 ani, când a început cu judo-ul, practicând de-a lungul timpului mai multe stiluri de arte marţiale. Poliţistul se preocupă permanent de îmbunătăţirea pregătirii sale fizice şi profesionale, fiind şi un trăgător de elită cu armamentul din dotare. Sportivul bihorean a fost medaliat cu aur la Campionatul European de WU – SHU din anul 2008, desfăşurat în Constanţa, iar în anul 2013, în cadrul aceleaşi competiţii desfăşurată la Bucureşti, a obţinut medalia de argint. Tătar este multiplu campion şi vicecampion naţional la stilul WU-SHU, a participat la numeroase gale sportive, fiind medaliat cu aur la Cupa României. În anul 2006, Alin a fost selecţionat în lotul naţional de WU-SHU, în echipa demonstrativă, ocazie cu care a reprezentat cu succes România la Festivalul Internaţional de Arte Marţiale desfăşurat în Coreea de Sud. În respectiva competiţie au fost angrenate peste 50 de naţiuni şi aproximativ 400 de sportivi din toată lumea, selecţionata României clasându-se între primele trei. Datorită aptitudinilor sale fizice şi psihice, în anii 2011 – 2012, agentul de poliţie a fost selecţionat în lotul reprezentativ al Serviciului pentru Acţiuni Speciale care a participat la Concursul Naţional al structurilor de intervenţie din ţară, alături de colegii săi Răzvan Schvarcz şi Daniel Bolba. În luna octombrie 2013, Tătar a fost medaliat cu argint la Concursul Naţional pe M.A.I. „Cel mai puternic poliţist din România”, desfăşurat la Satu Mare, la categoria peste 35 ani.
„Artele marţiale reprezintă pentru mine un mod de viaţă, pentru că promovează cele şapte virtuţi ale vechilor samurai, respectiv onoarea, respectul, curajul, corectitudinea, loialitatea, onestitatea şi binefacerea, care, odată respectate, stau la baza formării unei structuri sănătoase pentru caracterul oricărei persoane, în general, a unui artist marţial, dar şi al unui poliţist profesionist, în mod special”. – Alin Tătar
Disciplină şi înalt profesionalism – Un poliţist bihorean a transformat pasiunea pentru sport în performanţă:
Un alt poliţist bihorean care a făcut performanţă în artele marţiale este agentul principal de poliţie Daniel Bolba. Acesta are 33 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Protecţie a Mediului. Danile Bolba este angajat al IPJ Bihor la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din anul 2004.
Poliţistul a fost apreciat anual cu calificativul „Foarte bine”, având o conduită morală exemplară. Daniel Bolba practică artele marţiale de la 8 ani, vârstă de la care a participat anual, la diverse concursuri sportive judeţeane şi naţionale. În anul 1997 a fost medaliat cu aur la Campionatul Naţional de Karate Kyokushin, desfăşurat la Oradea. De asemenea, în luna octombrie 2013, a fost medaliat cu argint la Concursul Naţional pe MAI „Cel mai puternic poliţist din România”, la categoria sub 35 de ani. Totodată, poliţistul bihorean a fost câştigător ale Galelor K1 organizate în Oradea în anii 2006 şi 2009, în cadrul cărora a avut de înfruntat un campion european la stilul Muay – Thai, pe care l-a învins. Agentul principal de poliţie Daniel Bolba a fost selecţionat în Lotul Naţional al Poliţiei Române care va participa la Concursul European de Crossfit pentru poliţişti la Budapesta, la sfârşitul lunii noiembrie 2013.
„Consider că toţi poliţiştii care fac parte din structurile speciale de intervenţie trebuie să fie foarte bine pregătiţi fizic, pentru păstrarea unui echilibru perfect între propria individualitate şi societate. Munca de poliţie şi sportul sunt interdependente, prin intermediul artelor marţiale sportivul reuşind să conştientizeze şi să evite reacţiile emoţionale negative, canalizându-se spre un mod de viaţă disciplinat şi consecvent, calităţi indispensabile unui poliţist din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale” – Daniel Bolba.
Citiți principiile noastre de moderare aici!