Este vorba despre un proces în care a fost inculpată pentru că ar fi accesat programele informatice de evidență a persoanelor și a documentelor auto pentru a obține pentru ea sau cunoscuți diferite date.
Prin sentința dată marți, instanța a stabilit că faptele de acces ilegal la un sistem informatic, pentru care Erdei a fost trimisă în judecată, nu sunt prevăzute de legea penală. În cazul acuzației de divulgare de informații nepublice sau secrete de serviciu, Tribunalul a decis achitarea fie pe motiv că fapta nu e prevăzută de legea penală, fie că a intervenit prescrierea răspunderii penale.
Hotărârea Tribunalului Bihor nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Acuzații formulate de Parchetul Bihor
Camelia Erdei a fost trimisă în judecată în octombrie 2021, printr-un rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în care erau descrise 11 fapte care îi erau imputate femeii, în calitatea sa de agent şef adjunct în cadrul Poliției Municipiului Oradea – Biroul Ordine Publică.
Era vorba de verificări ale bazelor de date referitoare la evidența persoanelor, a permiselor auto și pașapoartelor ce ar fi fost făcute în interes personal în perioada august 2017 – noiembrie 2018, susțineau anchetatorii. Printre altele, aceștia arătau că agentul Erdei ar fi căutat informații despre cântăreața de muzică populară Vlăduța Lupău, de care ar fi fost interesat Victor Micula, dar și despre membrii familiei artistei căsătorite cu fiul fostului șef al BCCO Cluj, chestorul în rezervă Toma Rus.
În rechizitoriu se mai arăta că polițista ar fi interogat bazele MAI pentru a afla date despre o femeie care figura ca și „prietenă” pe Facebook cu concubinul său, dar și despre un bărbat de la care voia să cumpere lemne. Alte informații procurate „cu depăşirea limitelor autorizării” ar fi ajuns la cunoștințe ale polițistei, acuzau procurorii.
Conform portalului instanțelor, Camelia Erdei mai este inculpată într-un alt proces de acces ilegal la un sistem informatic, alături de alți doi foști polițiști și de Victor Micula. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Bihor și are programat următorul termen pe 19 septembrie.
Trimite articolul
XViitorul suna bine
Doctoritele de la Pantelimon nu mai sant criminale
Spaga mai nou nu mai este incriminata
Consumul de drog la volan nu mai este incriminat
Violatorii nu mai sant condamnati
Mai urmeaza sa legalizam betivii la volan si criminalii !
Somn usor romani !
In ce tara traim :)))
Altu fura o gaina il aranjeaza 3 ani, astia fac infractiuni de zeci de ani , is achitati la prima strigare.Bv mah bv
Corupta poliția Română. Ar trebui schimbat numele Mafia Română.
Mafia e patria
No binie…
nu ne asteptam la mai putin, bravo!