Facem acest apel în numele organizatiilor membre ale CRSE, al parintilor adoptivi ai arborilor de pe acest tronson, al celor peste 4000 de cetateni cu drept de vot care au semnat împotriva acestui proiect si al participantilor la manifestatiile de protest si la pichetarile care au avut loc în ultimele saptamâni pe malul Crisului, se arata într-un comunicat semnat de Mihai Togor, presedinte CRSE.
Cristina Ghilea
Trimite articolul
XAsteptam cu nerabdare….
Asteptam cu nerabdare…
Foarte bine! Sa stim si noi cine a luat spaga pentru acest proiect. Ca mai vin din cind in cind alegerile si daca lor nu le pasa de noi, atunci s-ar putea sa ii coste la vot.
MAI BETONATI SI ASTA
Dupa evaluarea universitatilor, Oradea isi poate pierde studentii
Cele mai performante universitati romanesti, dintre cele 11 evaluate pana acum de Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), sunt Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu dela Brad” din Iasi, urmate de Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea Transilvania din Brasov.
Pe ultimul loc se afla Universitatea din Oradea, care risca sa fie inchisa. „La Oradea s-a cerut incetarea acreditarii, iar Ministerul Educatiei poate sa o inchida”, a precizat Ioan Curtu, presedintele ARACIS. Institutia de invatamant superior urmeaza sa fie reevaluata peste un an, iar in cazul in care problemele semnalate nu vor fi rezolvate, ministerul poate decide retragerea acreditarii sau chiar a autorizarii.
Printre altele, la aceasta universitate profesorii evalueaza studentii dupa bunul plac, in ciuda faptului ca la nivelul institutiei exista un regulament unitar privind examinarea si notarea. De asemenea, profesorii universitatii nu sunt suficient de pregatiti. Mai mult decat atat, nici 10a dintre tineri nu au locuri in camine, iar laboratoarele sunt slab dotate.