Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru obicetivul „Renovarea energetică aprofundată a clădirii publice Poliția Municipiului Oradea” a fost semnat la data de 22 mai.
„Această etapă are o importanță majoră în atingerea obiectivelor proiectului cu titlul „Renovarea energetică aprofundată a clădirii publice Poliția Municipiului Oradea” C5-B2.2.b17, realizat de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă/ Componenta 5 – Valul renovării/ Axa 2-Schema de Granturi pentru eficienţă energetică în clădiri publice/ Operaţiunea B.2. – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.
[eadvert]
La data de 22 august a fost contractat serviciul de asistență tehnică – dirigenție de șantier, iar joi, 14 septembrie, a fost semnat contractul de închirirere a unui imobil, pentru relocarea polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Oradea, pe perioada executării lucrărilor”, a transmis chestor de poliție Alin Antoniu Haniș.
Începând de luni, 25 septembrie, până la finalizarea lucrărilor, sediul temporar al Poliției Municipiului Oradea se va afla pe strada General Gheorghe Magheru nr. 23 (fostul sediu al firmei Proiect Bihor).
„În perioada 18 – 24 septembrie, perioadă în care are loc relocarea, pentru situații aflate în competența Poliției Municipiului Oradea, cetățenii sunt rugați să se adreseze la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, din strada Parcul Traian nr.18, municipiul Oradea, unde, echipe de polițiști orădeni, specializate pe domeniile din competență, vor fi la dispoziția cetățenilor, pentru a prelua și soluționa prompt sesizările sau solicitările acestora sau pentru a efectua orice alte activități specifice muncii de poliție, din competența polițiștilor orădeni”, a mai precizat chestorul de poliție.
Lucrările de renovare energetică vor fi începute luni, 25 septembrie, având termen de finalizare până la data de 30 iunie 2024. Până la finalul acestui an, vor fi realizate lucrările în interiorul clădirii și refacerea acoperișului.
Valoarea totală a proiectului (cu TVA) este de 15.265.140,06 lei, dintre care 5.383.513,95 de lei fonduri externe nerambursabile; (4.523.961,30 lei valoarea eligibilă din PNRR și 859.552,65 lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR); respectiv 9.881.626,11 de lei – finanțare publică națională.
„Obiectiv general al proiectului este îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenționale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și implicit protejarea mediului înconjurător”, a mai explicat Haniș.
Trimite articolul
XIn chirie la Dumexim?
Smen, trafic de influienta si spaga….
Mai bine sar desființa ca oricum sunt plătiți degeaba. Nu fac nimic.