Pentru a-şi evalua serviciile oferite comunităţii, Poliţia Locală Oradea a început, anul trecut, să-şi centralizeze intervenţiile efectuate. Pe viitor, directorul executiv Găluţ Ioan Nicolae îşi doreşte ca centralizatoarele să fie publicate pe site-ul instituţiei, pentru ca orădenii să poată aprecia rolul Poliţiei Locale.
Pentru început, conducerea Poliţiei Locale a transmis presei o informare privind activitatea din ultimele luni. Spicuim:
Zece fărădelegi în 2015
În lunile ianuarie şi februarie, patrulele mixte din cadrul Poliţiei Locale au asigurat ordinea şi liniştea publică în cele opt zone de responsabilitate din municipiu. În urma acţiunilor, agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea (PMO) împreună cu poliţiştii locali au întocmit 10 procese verbale de constatare a infracţiunilor: şase de furt, două de agresiune fizică, una de înşelăciune şi trei de distrugere de bunuri de pe domeniul public.
100 de intervenţii pe lună
Poliţiştii locali aflaţi în patrule mixte cu agenţi ai PMO au întocmit fişe de intervenţie la evenimente pentru apelurile la 112 şi 0259 – 969. Astfel, începând din noiembrie 2014 s-au întocmit 376 de fişe de intervenţie precum şi 32 de procese verbale de constatare a infracţiunilor (PV-uri întocmite de PMO privind infracţiuni constatate împreună cu Poliţia Locală).
La sesizări prin 112
Prin SNAU 112, începând din noiembrie 2014 s-a intervenit la sesizări privind: furt din locuinţe sau magazine, scandaluri, persoane lovite, incendii, persoane decedate, persoane alungate din locuinţă, agresiuni, ameninţări, deces subit, spargeri auto, magazine sparte, conflicte între vecini, autoturisme plecate din benzinării fără plata combustibilului, braconaj, înec în Crişul Repede, copil pierdut, persoană spânzurată, cai pe şosele, persoane căzute şi inconştiente, ameninţări cu violenţa.
Şi pistolari „pârâţi” la 969
Prin apeluri la 0259 – 969, începând din luna noiembrie s-a intervenit la sesizări privind: ocuparea abuzivă a parcărilor de domiciliu, câini agresivi lăsaţi liberi sau scăpaţi din curte, persoane suspecte pe teren privat, scandal, nerespectarea programului de funcţionare a localurilor, blocare acces garaj sau poartă imobil, parcări neregulamentare, cerşetori agresivi, tulburarea liniştii publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, persoane suspecte în scările blocurilor, indicatoare căzute, sprijin control OTL, bancnote false, autoturisme abandonate, persoane ce fac mizerie, gropi în trotuare, alarme la magazine, bănci distruse în parcuri, geamuri distruse în staţiile de tramvai/autobuz, persoane fără adăpost, persoane folosind pistol de aer comprimat.
Prin patrulele mixte
Poliţia Locală notează şi infracţiunile constatate, începând din noiembrie 2014, de patrula mixtă: persoane fugite din centrul de plasament, scandal de proporţie între mai multe persoane cu urme de violenţă, pătrundere pe teren privat şi sustragere de brazi, violare de domiciliu, deţinere de articole pirotehnice, persoane agresate fizic la case de amanet, furturi din magazine şi ABC-uri, şofer taxi agresat, ameninţare de incendiere autoturisme, bătăi cu intervenţie SMURD, agresiuni şi conflict între şoferi pentru neacordare de prioritate, intenţie furt de telefon de la minoră, intenţie de furt piese metalice de la terase.
„În continuare, patrulele mixte formate dintr-un agent de poliţie de la Poliţia Municipiului Oradea şi un poliţist local de la Poliţia Locală Oradea vor asigura ordinea şi liniştea publică în municipiu. Totodată, reamintim numărul de telefon – dispecerat la care cetăţenii pot semnala situaţii din sfera noastră de competenţă: 0259 – 969”, mai transmite directorul executiv Găluţ Ioan Nicolae.
Citiți principiile noastre de moderare aici!