Culmea este că, chiar pe terenul municipalității, în plin centrul orașului, ambrozia se răspândește nestingherită. Imaginile au fost realizate pe șantierul parcării subterane din Centrul Civic, unde pot fi observate adevărate „culturi” de ambrozie.
Cu toate acestea, Poliția Locală spune că a emis 334 de somații pentru 715 terenuri infestate cu ambrozie. Chiar dacă efectele ambroziei se fac deja resimțite în rândul persoanelor alergice, poliția locală spune că a acordat doar somații până acum și amenință cu amenzi cuprinse între 1.000 – 5.000 lei în cazul persoanelor fizice și între 10.000 – 20.000 lei în cazul persoanelor juridice.
„Până în prezent, Poliția Locală Oradea a emis un număr de 334 de somații pentru 715 terenuri infestate cu ambrozie. Oamenii legii le-au adus la cunoștință deținătorilor de terenuri că au obligativitatea eliminării acestei plante”, se arată în comunicat. Polițiștii mai spun că sunt executate constant controale în teren pentru combaterea efectelor ambroziei, însă se pare că „au uitat” să verifice fix în zona centrală.
„În prezent, această plantă se află în plin proces de înflorire, drept pentru care polițiști locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului efectuează constant controale în teren pentru verificarea măsurilor dispuse în somații, urmând să fie încheiate procese verbale de constatare a contravențiilor, în caz de neconformare. Așa cum știm cu toții, ambrozia este o plantă cu un puternic efect alergen asupra populației sensibile, ea fiind prezentă în principal în zonele lăsate în paragină, dar și pe terenurile cu vegetație întreținute necorespunzător, motiv pentru care se iau toate măsurile legale pentru a nu mai avea astfel de zone care produc atâtea neplăceri populației”, transmite viceprimarul Arina Moș.
Amenzi usturătoare
Începând cu anul 2021 au devenit aplicabile modificările aduse de Legea nr. 62/2018 privind combaterea ambroziei, Poliția Locală Oradea având competențe funcționale în această materie. Amenzile sunt cuprinse între 1.000 – 5.000 lei în cazul persoanelor fizice și între 10.000 – 20.000 lei în cazul persoanelor juridice.
Sesizări privind terenuri infestate
Poliția Locală solicită pe această cale sesizarea oricărei situații în care se constată prezența acestei plante, pe raza municipiului, la numărul de Dispecerat 0259.969, în vederea aplicării măsurilor legale dispuse. Măsurile recomandate dispuse de legiuitor pentru prevenirea, combaterea și distrugerea acestei plante sunt: cosirea repetată, manual sau mecanic, în funcţie de locul şi suprafaţa infestată, distrugerea cu unelte agricole, smulgerea, în cazul unor suprafeţe izolate, efectuarea unor arături adânci şi discuiri pe terenurile agricole, erbicidarea, după caz.
[eadvert]
Trimite articolul
XDaca e terenul primariei sau a fratilor Micula nu se vor da amenzi.
E plin,apateului unde se construiesc case ,dosul garii pe langa linia cfr e fuuullll,nimeni nu face nimic,ce politie locala se plimba toata ziua cu masina in interes persinal si nu fac nimic.
Dar pe terenurile primariei de ce nu se dau amenzi? Apropo cea mai buna metoda ar fi daca s-ar dori starpirea, dar nu se doreste, e doar frectie la picior de lemn. Daca, primaria sa trimita oameni sa o taie, apoi nota de plata o baga la proprietar, sa fie mai mare ca amenda dar nu si amenda. In felul asta am scapa de ambrozie iar banii sigur s-ar recupera ca intra la impozit . Oricum cine are bani si terenuri se pisa pe amenda data de primarie.
-
Măi sulea!vrei ca primaria să se amendeze singură?
Dar cu traficanții de țigări ca mai faceți?
Bine că urmăriți oamenii fără mască pulalăilor.
-
Lasa ca drop apreciaza tot
-
pe voi 2 nu prea. va dati seama cat de low sunteti?
-
acu vorbesc si engleza, invatam la scoala ajutatoare zilnic engleza.
low – high – dick (asta inseamna pula ce sunt)
-
-
Pulitia locala = kaka
Gasca asta incompetenta si tocatoare de bani publici ar trebui desfiintata. Se baga peste tote si in toate, dar nu se pricep la nimic.
-
Sã fie dotați cu câini care miros ambrozia.
Pe uzinelor , parcul industrial e plin de ambrozie.
Rusinos pentru primaria oradului.
Dacă este localã, poliția sã stea pe locuri.
Foarte multe probleme in Centru Civic:
– Intense club de noapte galagie data la volum maxim++++
– rer nu inchide tarcurile
– boschetari ce dorm, se pisa si se caca sub blocuri
– tarcuri fortate de boschetari, gunoi imprastiat
– navetisti pisatori si cacatori pe langa intrarile in blocuri
– parcari supraaglomerate
Rugam Politia Locala sa se implice in rezolvarea problemelor. Nu ne mai luati de fraieri. Zona 0, taxe pe masura, conditii mizere…si nu din cauza locatarilor.
Important e ca avem IMAGINE buna si BINE PLATITA, aducem TURISTI in Cetatea inconjurata de mizerie.
Cica buricu orasului ..dar de fapt e curu orasului
e plin de ambrozie si pe toata lungimea centurii Oradea 🙁