Înscrierile au loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor din strada Parcul Traian nr.18, municipiul Oradea, zilnic, în perioada mai sus menţionată, în intervalul orar 09.00 – 19.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
[eadvert]
Informaţii complete privind condiţii, cererile de înscriere, conţinutul dosarului de recrutare şi orice alte detalii pot fi găsite pe site-ul I.P.J. Bihor, la secţiunea Cariera / Admitere sesiune / 2020.
Condiții admitere Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti
Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii legale şi specifice de recrutare:
a)să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b)să cunoască limba română, scris şi vorbit;
c)să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d)să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;
e)să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
f)să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
g)să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist;
h)să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
i)să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
j)să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
k)să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.
Aptitudinea/inaptitudinea prevăzută la lit. d) se constată de structurile de specialitate ale MAI, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. În situația în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situații, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv.
Dovada îndeplinirii condiţiei prevăzute la lit. f) se face cu diplomă sau cu adeverinţă care îndeplineşte condiţiile de valabilitate, din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat.
- Criterii specifice pentru recrutarea candidaţilor în sesiunea 2020 sunt:
- a)să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară. Verificarea acestui criteriu specific se realizează cu ocazia examinării medicale.
- b) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
- c) să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.
Înscrierea candidaţilor se realizează la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor în perioada 17- 27 iulie 2020, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică între orele 09.00 – 19.00 și constă în prezentarea candidatului a Cărții de Identitate și a Cererii –tip de înscriere care va fi completată de către acesta în mod lizibil și ulterior semnată.
Mai multe detalii https://bh.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-sesiune/2020
Trimite articolul
XCât e șpaga?
În sfârșit. Poate în viitor acești tineri îi vor opri pe cei care vând țigări pe sub mână în piața Rogerius. Zilele trecute am văzut poliția în acțiune , dar din păcate vizate au fost două femei sărace , care încercau să vândă plante medicinale pentru ceai ( coada calului și sunătoare).După ce misiune a fost încheiată cu succes au trecut pe lângă cei cu țighi țighi ( 7 la număr ) care stăteau cuminți fiecare pe scaunul lui . Și culmea , viața merge mai departe . Ce bine trăiesc unii .
criteriile la selectie sunt tot aceleasi, sa fie mare si prost ?
la ora actuala cel mai rentabil esa fii politist , politruc ales sau magistrat ei au salariile cele mai mari exorbitante si pensii astronomice fara contributivitate cum numai la noi se intampl;a asa ceva. Dupa 20 de ani de munca te poti pensiona si stai pana la adinci batraneti cu o pnsie speciala nesimtita.
-
Legea e facuta ca angajatii din minister care sunt pe o functie de conducere la pensionare sa aiba pensii babane, de multe ori duble sau triple unui angajat normal in minister. La restul sunt intr-adevar mai mari, insa nu cum precizezi matale. Dupa 20 de ani ai o pensie bunicica, pe la 3000 RON insa nu nesimtita. Pana nu se umbla la lege, lucrurile nu se schimba. Cainii latra, caravana trece!
-
poi de ce crezi ca pe posturile astea te poti angaja doar pe pile ?