În perioada 04-08 aprilie, doritorii se pot înscrie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor din Oradea, str. Parcul Traian, nr. 18 (între orele 08:30 – 15:30).
În total, sunt scoase la concurs 16 posturi de ajutor șef post în: Husasău de Tinca, Roșia, Sâniob, Sârbi, Abram, Abrămuț, Balc, Boianu Mare, Suplacu de Barcău, Viișoara, Derna, Olcea, Batăr, Cherechiu, Șimian, Buduslău.
„Conform precizărilor din anunțul comisiei de concurs publicat pe site-ul www.politiaromana.ro, candidații care doresc participarea la concursul pentru încadrarea celor 15+1 posturi de ajutor șef post, sunt obligați să opteze în mod expres, prin cererea de înscriere, pentru a candida la concurs pentru ocuparea postului din cadrul unei structuri, conform modelelor anexate”, informează subcomisar Alina Dinu.
Condiții de îndeplinit
a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba română scris şi vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d) să fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic; aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne/comisiile şi subcomisiile de concurs, ca urmare a examinării medicale, verificării îndeplinirii criteriilor antropometrice, existenţei semnelor/tatuajelor neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară, verificării aptitudinilor fizice şi, respectiv, evaluării psihologice, potrivit baremelor şi/sau criteriilor aplicabile;
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
f) să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, respectiv să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
i) să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
j) nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
k) îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv „nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic”;
l) îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special.
m) trebuie să îndeplinească criteriul specific de înălţime minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile;
n) să dețină permis de conducere categoria „B”.
Nu pot fi încadrate din sursă externă ca poliţişti persoanele care au avut această calitate, dacă:
a) au încetat raporturile de serviciu în condiţiile art. 69 lit. c), h), i) şi k) din Legea nr. 360/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
b) au fost trecute în rezervă în condiţiile art. 85 lit. d), i), j), k) şi ale art. 87 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare.
Atenție! – Nu se admit derogări de la niciuna dintre condițiile de participare la concurs, prevăzute în prezentul anunț.
Secțiunea a-III-a – Desfășurarea concursului (probele de concurs)
Concursul va consta în desfăşurarea următoarelor probe, în ordinea de mai jos:
a) Evaluarea performanţei fizice;
b) Test scris, de tip grilă;
c) Interviu pentru departajare (doar în cazul în care este necesară departajarea candidaţilor care au obţinut aceeaşi notă finală şi nu au putut fi departajaţi prin aplicarea celorlalte criterii prevăzute de Ordinul M.A.I. nr. 665/2008, cu modificările şi completările ulterioare).
Probele la evaluarea performanţei fizice sunt, în ordine:
a) flexie abdominală, pentru toţi candidaţii, bărbaţi şi femei;
b) alergare de rezistenţă pe distanţa 1000 m pentru candidaţii-bărbaţi, respectiv 800 m pentru candidaţii – femei.
Baremele la probele de flexie abdominală şi alergare de rezistenţă se stabilesc pe grupe de vârstă atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, conform prevederilor legale în materie, precizate în Anexa nr. 3 după cum urmează:
– grupa I – până la 30 de ani, inclusiv ;
– grupa a II-a – de la 31 de ani până la 35 de ani, inclusiv;
– grupa a III-a – de la 36 de ani până la 40 de ani, inclusiv;
– grupa a IV-a – de la 41 de ani până la 45 de ani, inclusiv;
– grupa a V-a – de la 46 de ani până la 50 de ani, inclusiv;
– grupa a VI-a – peste 51 de ani.
La proba de evaluare a performanţei fizice pot participa numai candidaţii a căror candidatură a fost validată de comisia de recrutare şi care sunt declaraţi „apt” medical şi psihologic.
b. Proba test scris, va consta într-un test de tip grilă, elaborat de către Comisia de concurs din cadrul IGPR din tematica și bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le candidații și va avea loc la data de 14.05.2016.
Testul constă în 60 de întrebări, cu trei variante de răspuns din care doar una este corectă. Fiecare răspuns corect va fi apreciat cu 0,15 puncte, iar la punctajul final se adaugă un punct din oficiu, obținându-se nota la testul scris.
Durata de rezolvare a testului este de 3 ore, începând cu ora stabilită în graficul de concurs.
Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obțină minimum nota 7,00. Candidații care nu au obținut minimum nota 7,00 vor fi declarați „respins”.
Examinare medicală și psihologică
Cu ocazia înscrierii, candidaților li se va elibera o trimitere către Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu – Oradea, situat în Oradea, str. Dunărea, nr. 7, jud. Bihor, pentru începerea formalităților de deschidere a fișei medicale-tip de încadrare.
Evaluarea psihologică este de competența Centrului de Psihosociologie al M.A.I., data, ora, locul și celelalte detalii vor fi stabilite de această unitate și vor fi comunicate candidaților prin postare pe pagina de Internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa https://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs) precum și la avizierul și pagina de Internet a inspectoratului.
Documente necesare pentru înscriere
Cu ocazia înscrierii, candidații sunt obligați să prezinte, într-un dosar plic, cel puțin următoarele documente:
– Cerere de înscriere – https://bh.politiaromana.ro. SECȚIUNEA CARIERE – Anexa (model I.P.J. Bihor) la prezentele precizări;
– Declarația de confirmare a cunoașterii și acceptării condițiilor de recrutare –https://bh.politiaromana.ro. SECȚIUNEA CARIERE – Anexa (model I.P.J. Bihor) la prezentele precizări;
– Copia actului de identitate (original și copie).
Din cauza accesărilor numeroare este posibil ca site-ul poliției să nu se încarce tot timpul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!