Caravana „Education on Tour” de promovare a învăţământului superior din Suedia şi Danemarca include Colegiul Naţional (CN) „Carol I” Craiova (17 februarie), CN „Bănăţean” Timişoara (18 februarie), CN „Mihai Eminescu” Oradea (19 februarie), Liceul „Gheorghe Şincai” / Hotel Central Cluj Napoca (20 februarie) şi Hotel Novotel Bucureşti (21-22 februarie).
Directorul CN „Mihai Eminescu”, prof. dr. Ioana Paula Codrean, ne-a explicat că unitatea şcolară a fost aleasă pentru că are orientare aprofundată asupra studiului limbilor străine de circulaţie internaţională.
„Miercuri ne-a vizitat, din partea organizatorilor, prof. Mihail Timofte de la Centrul de Educaţie Internaţională Iaşi. Ne-a explicat că se vor prezenta liceenilor oferte atractive de studii superioare în Suedia, Danemarca şi Olanda. Sigur că noi ne dorim ca absolvenţii noştri să aibă din ce alege, aşa că aşteptăm evenimentul cu interes”, ne-a declarat direct prof. dr. Ioan Codrean. Întrebată dacă pot participa liceeni şi de la alte unităţi, aceasta ne-a răspuns că, din câte ştie, evenimentul e dedicat Colegiului „Eminescu”.
Detalii şi înscrieri se pot face pe site-ul European Education Fair, www.eef.ro.
Potrivit organizatorilor, Universităţi din Danemarca şi Suedia îşi vor prezenta ofertele de studii gratuite de licenţă şi master, în limba engleză.
Elevii şi studenţii interesaţi să-şi continue studiile în străinătate vor putea discuta personal cu reprezentanţii universităţilor despre programele oferite şi condiţiile de aplicare.
Învăţământul scandinav este gratuit pentru studenţii din Uniunea Europeană şi este printre cele mai bine cotate în topurile globale, remarcându-se prin calitatea şi dimensiunea aplicată a programelor de licenţă şi master în limba engleză, precum şi oportunităţile de angajare după absolvire. Materiile şi subiectele sunt special concepute de către firme şi companii, de către potenţialii angajatori, astfel încât atunci când studentul se lansează pe piaţa muncii, să fie perfect pregătit să activeze în domeniul în care a terminat studiile, au precizat organizatorii, într-un comunicat de presă.
Şi burse de 720 de euro
Pe lângă faptul că studiile de licenţă şi master sunt gratuite în Danemarca, din acest an studenţii din UE primesc o bursă din partea statului danez în valoare de 720 de euro, în cazul în care demonstrează că lucrează legal, în regim part-time, nu mai mult de 10-12 ore pe săptămână.
Education on Tour este organizat în România de către IEC – Internaţional Education Center şi EDvisory Education, organizaţii care îşi propun să promoveze şi să faciliteze studiile în străinătate pentru elevii şi studenţii români.
Universitar orădean la DTU
Cu titlu de exemplu, orădeanul Paul Pop, absolvent gojdist în 92, şi-a luat doctoratul în sisteme computerizate la Universitatea din Linköping (Suedia), în 2003, iar acum este profesor asociat la Technical University of Denmark (DTU).
Citiți principiile noastre de moderare aici!