Un bihorean este pe cale să-şi piardă apartamentul din cauza unui credit. Cu toate că este bun platnic, chiar în avans cu ratele. Din cauza unui credit luat de o cunoştinţă de la Volksbank, pentru care a girat cu apartamentul.
„Am gajat un apartament pentru o cunoştinţă, pentru a-şi putea cumpăra un atelier de tâmplărie. Omul a intrat în imposibilitate de plată. Când am aflat, m-am dus la executorul judecătoresc şi am plătit la zi. După doi ani, aceeaşi chestie. M-am dus şi am clarificat cu banca şi, totodată, am făcut un angajament de plată lunar, pe numele soţiei, care era în oraş. M-am angajat că voi plăti lunar, nu 600 de lei, cât era rata ci 1.000 de lei”, a declarat Iosif Pîrvu.
La recuperări
Angajamentul a fost respectat, dar după două-trei luni omul a primit o hârtie prin care era informat că contractul este cesionat la o firmă de recuperare. „Eu mare lucru nu am înţeles atunci, dar m-am gândit că este totuna cui plătesc, la bancă sau la firma de recuperare. În 27.01.2015 am primit însă o hârtie de informare cum că apartamentul este scos la vânzare”, se revoltă omul. Când a semnat angajamentul de plată, soţia sa, Maria Pîrvu, a fost obligată să-şi deschidă un cont personal, prin care plătea lunar 5 lei, comision de administrare. „După ce am fost transferat la firma de recuperare, soţia a primit un SMS de la Volksbank, că este cu contul descoperit. Contul nu au uitat să-l închidă”, spune Iosif Pîrvu. Clientul a cerut băncii să-i explice de ce a fost dat la firma de recuperare, deşi era bun platnic, dar nimeni nu a ştiut să-i răspundă sau nu au vrut să-i spună adevărul
S-a adresat şi firmei de recuperare, dar i s-a răspuns că nu pot aştepta după el să plătească câte 1.000 de lei pe lună. I-au propus trei variante: să plătească toţi banii odată (aproximativ 70.000 de lei), în două rate, sau apartamentul va fi scos la vânzare în 4 martie 2015. „Nimeni de la Volksbank nu ştie cine a făcut cesiunea la firma de recuperare. Angajatul respectiv nu mai lucrează la bancă. Eu cred că s-a făcut o greşeală. Volksbank a fost preluată de Banca Transilvania. În momentul în care negociau, eu eram trecut la rău platnici. Probabil cei de la Banca Transilvania nu au dorit să preia rău platnicii şi, din greşeală, a ajuns şi dosarul meu acolo. Altă explicaţie nu am”, precizează Iosif Pîrvu.
Ne-am adresat şi băncii în cauză pentru a afla poziţia lor, dar reprezentanţii Volksbank au ieşit în faţă cu secretul bancar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!