Ilie Bolojan, Florin Birta și candidații socotiți pe poziții eligibile și semi-eligile au făcut declarații, în Parcul Traian din Oradea, după depunerea listelor cu candidaturile PNL Bihor pentru Senat și Camera Deputaților. Alegerile ar urma să aibă loc în 6 decembrie, dacă nu cumva vor fi amânate.
[eadvert]
Ilie Bolojan a afirmat, cu această ocazie, ca este nevoie de legi bune și de un parteneriat cu Guvernul României. Liderul PNL Bihor a afirmat că prezența sa și a lui Florin Birta la finalul listelor cu candidații pentru Parlament este “semnul parteneriatului dintre administrația locală a PNL și echipa de candidați”.
Ilie Bolojan: “Proiectul principal este să dezvoltăm Oradea și județul Bihor. Pentru a putea dezvolta județul, pentru a putea realiza proiectele pe care le-am propus și ne-am angajat să le facem în anii următori avem nevoie de legi bune, de un parteneriat cu Guvernul României, de proiecte în domeniul sănătății, în domeniul educației, pentru atragerea de fonduri europene, în așa fel încât și fața județului Bihor să se schimbe.
Avem nevoie de o echipă cât mai puternică de candidați și de accea suntem împreună, în fața dvs.
Am încredere că această echipă va reprezenta așa cum se cuvine în anii următori județul Bihor, în Parlament, pentru ca aceste proiecte de dezvoltare să devină realitate”.
Iată ce își propun candidații PNL
Dr. Gheorghe Carp – locul 1 Senat: Fiecare dintre noi avem sarcini precise. Toți cei de față, avem o experiență îndelungată în ceea ce privește activitatea profesională, dar și în administrație. Avem sarcina de modifica acele legi sau a propune legi noi, care să ușureze administrația locală, dar și să avem sisteme puternice. Pe mine mă preocupă sistemul de sănătate. Fiecare dintre noi trebuie să facă, în cel mai scurt timp, tot ce poate ca legislația să se alinieze la necesități și la lucrurile pozitive pe care le putem face.
Prof. univ. Aurel Căuș – locul 1 Camera Deputaților: De-o vreme, acest partid, cel puțin la nivel local face o politică pentru oameni, nu doar în numele oamenilor. Ceea ce dorim să facem noi ca o echipă în închegare, o echipă puternică, este să continuăm acest trunchi, care a început cu zona locală, continuă cu Consiliul Județean, vrem să se transmită în Parlament și să întărim astfel această linie la nivel parlamentar și guvernamental. Facem parte din domenii profesionale esențiale pentru buna funcționare a unei națiuni, este vorba despre justiție, sănătate și educație. Ne asumăm împreună acest rol, de a contribui la dezvoltarea locală, județeană și de a asigura legătura cu administrația și legislativul național.
Prof. univ. Adrian Hatos – locul 2 Senat: Admir de multă vreme politica de dezvoltare locală din Oradea, care are șanse foarte mari să fie extinsă la nivelul județului Bihor. Soluții de dezvoltare precum cele din Oradea ar îmbunătăți foarte mult calitatea vieții și la nivel județean, și la nivel național. Când mi s-a făcut oferta aceasta am fost deosebit de încântat, să pot participa cât de cât, la nivelul capacităților mele, la creșterea calității orădenilor și la formularea sau amendarea unor legi, pentru a fi mai bune, pentru toți cetățenii României. Nu a fost o decizie dificilă. Singura problemă în toată discuția aceasta a fost decizia familiei. Campania în sine nu e o chestie ușoară și, pe de altă parte, nici statutul de parlamentar nu este, din punct de vedere biografic, foarte ușor. Prioritățile mele țin de domeniul politicilor educaționale, unde am o oarecare reputație. Sunt în consilii ale ministerului de destul de multă vreme, deci știu cum merg lucrurile pe acolo și, evident, tot ceea ce este bine stabilit de către PNL și de către Parlament, în general, de organizațiile societății civile, pentru cetățeni.
Candidații PNL Bihor pentru Parlament pe poziții eligibile și semi-eligibile:
Senat: 1. Gheorghe Carp – managerul Spitalului Județean; 2. Adrian Hatos – conducătorul școlii doctorale în Sociologie, Univ. Oradea.
Camera Deputaților: 1. Aurel Căuș – președintele Senatului Universității din Oradea; 2. avocatul beiușan Kiss Janos, 3. deputatul Ioan Cupșa, 4. deputatul Florica Cherecheș, 5. directorul AFIR Bihor, Cristian Buzlea.
Florica Cherecheș nu a putut fi prezentă la depunerea dosarelor de candidaturi, deoarece este izolată la domiciliu, fiind infectată cu noul coronavirus.
Trimite articolul
XProfesorii sunt cei mai slabi politruci, care nu merita sa ajunga in parlament plus ca ei raman si profesori cu norma intreaga in scolile lor.
-
unul din asta a ajuns chiar presedinte, vai de capul nostru…
Hatos pe listele PNL e o chestie hazlie:))). No ember, poate ne mai spui odată cum e cu segregarea pe criterii etnice a elevilor în școlile din România! Eventual asta să fie tema ta de campanie, poate nu toți penelistii citesc studii sociologice, dar unii tractoristi se poate că da, sunt de acord cu concluziile studiului lui dom profesor.
ciuma galbena distruge romania
Lasa ca numa telectuali unu si unu a promovat partidu’: unu mai profesor ca altul. S-ai vedem la treaba, ca de palavre e plin carul!