Motivul subliniat de conducerea CJ Bihor – lipsa unui document care să ateste faptul că Judeţul are drept de proprietate/administrare asupra unui teren cedat de Episcopia Greco-Catolică, pentru înfiinţarea unui centru medical de urgenţă, la Stâna de Vale.
Preşedintele Pasztor şi vicepreşedinţii Mang, respectiv Bodea i-au identificat pe consilierii judeţeni liberali ca fiind vinovaţi că, prin absenţe repetate de la şedinţele CJ Bihor, au sabotat, astfel, adoptarea unei Hotărâri ce ar fi rezolvat problema.
Iată însă că grupul consilierilor judeţeni PNL refuză să devină un „acar Păun” şi îl acuză pe preşedintele Judeţului, Pasztor Sandor că fuge de responsabilitate. Aceştia reacţionează printr-un comunicat de presă, intitulat sugestiv „Succesul are mulţi părinţi. Eşecul e orfan…”, prin care vor să arate că finanţarea proiectului ar fi fost cauzată de alte motive ce ţin de manangementul de la Consiliul Judeţean.
„Vina aparţine exclusiv executivului CJ Bihor”
Iată ce are de transmis grupul consilierilor judeţeni PNL, după acest eşec răsunator al Judeţului Bihor:
„Având în vedere tentativa preşedintelui CJ Bihor de a-şi declina responsabilitatea directă pentru respingerea finanţării „Proiectului integrat pentru dezvoltarea durabilă în zona montană a judeţului Bihor, îmbunătăţirea accesului şi dezvoltarea serviciilor de sănătate în cazul intervenţiilor medicale în situaţii de urgenţă”, Grupul consilierilor judeţeni ai PNL precizează:
Atât proiectul integrat cât şi transferul, contractarea superficiei cu titlu oneros, dar şi însuşirea raportului de evaluare al imobilelor aferente implementării acestuia au fost votate în unanimitate de către consilierii judeţeni liberali prin Hotărârile nr. 212, 213 şi 214, adoptate cu 32 de voturi „pentru” în şedinţa CJ din data da 13. 09.2017, respectiv prin HCJ nr. 225/17.10.2017, adoptată cu 34 de voturi „pentru”.
Prin invocarea absenţei consilierilor liberali sau a votului împotrivă al acestora la ultimele şedinţe ordinare, extraordinare sau de îndată ale legislativului judeţean, care ar fi împiedicat finalizarea demersului birocratic al evaluării şi aprobării proiectului integrat, preşedintele CJ Bihor încearcă, de fapt, să-şi muşamalizeze culpa depunerii tardive a documentaţiei restante, precum şi completarea deficitară a Contractului de superficie cu titlu oneros, aprobat prin HCJ 214/13.09.2017, pe care era împuternicit să-l semneze, prin stabilirea datei de 31.12.2017 pentru intrarea sa în vigoare şi nu a unei date anterioare termenului de depunere a proiectului, 30.09.2017.
Din aceste considerente, orice alte contraargumente sunt de prisos, vina ratării aprobării acestui proiect aparţinând exclusiv executivului CJ Bihor.
Grupul consilierilor judeţeni ai PNL”
Proiectul respins prevede achiziţionarea aparatură medicală pentru spitalele din Oradea şi din judeţ, dar şi construirea a două centre medicale de urgenţă în zonele Padiş şi Stâna de Vale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!