ORADEA. „Dacă sunt primari sau interpuşi ai primarilor care fac astfel de presiuni eu personal mă duc la DNA pentru abuz în funcţie pentru că nu îi lasă să se asocieze în partide politice. Noi nu suntem un partid ca PC, UNPR, PPDD, ci un partid de 6,2% care vrem să ne batem cu PSD. Ne vedem un partid de 15 – 20% în 2020, cu posibilitatea de a se bate de la egal la egal cu PSD”. Este Daniel Meze, secretarul general al Partidului Mişcarea Populară, filiala Bihor, cel care spune că doritorii de a se înscrie în PMP „au fost presaţi de anumiţi oameni şi le este frică să intre în PMP”, în Ţara Beiuşului.
„Am primit semnale din Ţara Beiuşului, care văd că e mai aparte în peisajul judeţului Bihor unde oamenii se temeau să vină la PMP. Oamenii de afaceri din Beiuş se tem de instituţiile statului, deoarece, dacă vrei să găseşti unei firme ceva, se găseşte o portiţă. Nu e normal ca în Ţara Beiuşului să avem boieraşi,deoarece nu e Teleorman, Constanţa, Mehedinţi. Iată însă că avem baroneţi şi aici, acolo unde PSD conduce”, susţine Meze, care cere respectarea articolului 40 din Constituţie, prin care este garantată libertatea de asociere. Daniel Meze nu a dat exemple concrete din Ţara Beiuşului, însă a dat exemplul unei situaţii din Husasău de Tinca, comună cu primar PDL, unde o persoană ar fi fost intimidată să reprezinte PMP în secţia de votare.
La rândul său, preşedintele PMP Bihor, Marton Attila, a pus în oglindă realizările Elenei Udrea la conducerea Ministerului Dezvoltării, cu cele ale actulului ministru, Liviu Dragnea. Marton a subliniat cum „Dragnea vine ca un baron şi dă chei de microbuze, cu contracte”, ca şi cum le-ar da din banii lui, spre deosebire de Elena Udrea. Aceasta nu a umilit primari, „nu a şters pe jos cu primari de municipiu, cum a făcut Dragnea cu Bolojan, ci a fost decentă”. Popularii bihoreni au reiterat faptul că în timpul mandatului Elenei Udrea, s-au semnat proiecte în valoare de 170 milioane de euro, pentru Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!