Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a anunțat că un număr de 13 platforme semi-îngropate vor fi montate în: Șuncuiuș, Vadu Crișului, Roșia, Pietroasa, Remetea, Bratca, Sat de Vacanță Vârtop, Stâna de Vale, Ștei, Coada Lacului, Luncasprie, Cărăsău și Budureasa.
[eadvert]
„Aceste platforme vor fi amplasate în 13 locații, care au fost stabilite în urma consultării cu toți primarii din județul Bihor. Aceste locații sunt locurile unde în sezon, merg foarte mulți turiști. De exemplu, în Padiș – Glăvoi, Stâna de Vale, lângă peștera vizitabilă din Remetea, în Șuncuiuș, în Vadu Crișului. Deci sunt zone unde vin foarte mulți bihoreni sau turiști la sfârșit de săptămână și unde nu există un sistem corespunzător de depozitare și gestionare a acestor deșeuri”, a declarat Mircea Mălan, care este și președintele ADI Ecolect. Fiecare plaformă va avea câte trei recipiente, unul cu o capacitate de 3 metri cubi pentru sticlă, respectiv două cu o capacitate de 5 metri cubi pentru fracție umedă, respectiv fracție uscată.
Proiectul se desfășoară în parteneriat cu primăriile, 12 la număr. Acestea vor pune la dispoziția Adi Ecolect terenul, urmând ca societatea să monteze platformele, din bugetul propriu. Primăriile vor încheia, apoi, contract cu operatorul de salubritate și vor plăti pentru ridicarea deșeurilor din platforme.
Curăță șanțurile și refugiile
Consiliul Județean Bihor a anunțat că a încheiat un parteneriat cu firma Bene, pentru colectarea deșeurilor din șanțurile și refugiile drumurilor județene. Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor, a anunțat că la o lună de la implementarea acestui parteneriat, Bene a colectat 20 de tone de deșeuri. Compania acționează zilnic în anumite zone din județ.
Trimite articolul
XVerifică nivelul orizontal sau vertical prin bula de whisky şi râgâie asupra calității lucrărilor prin aruncarea în continuare pe jos dintr-o lene demonstrativã nesancționatã.
Este adevărat. Asistații social sunt noii pensionari de lux ai tării. Pentru banii primiți nu-ți trebuie acte doveditoare, nu trebuie să depui nici un efort toată viața, nu trebuie să faci naveta, nu trebuie program, iar mai nou nu trebuie să prestezi nici orele ,,obligatorii” pentru primărie, din simplul motiv că nu vine nimeni să te pună la treabă.
Singura ocupație este să consumi banii primiți nemeritat, de regulă stand pe marginea șanțului cu flaconul/sticla în mană și batjocorindu-i pe oamenii care merg la serviciu.