Părerile pieţarilor vizavi de aceste lucrări sunt împărţite. Unii sunt nemulţumiţi că se fac acum, în plin sezon, mai ales că ultimele zile pentru vremea Oradeaau fost cam ploioase. „Puteau să facă lucrările altădată. Acum nu mai ştim cum să înghesuim marfa. Plus că au fost zile în care a plouat şi nu am putut să vindem aproape nimic”, spune o femeie care vindea vinete şi roşii.
Alţii sunt de părere că lucrările trebuiau făcute, mai ales că în ultima vreme platoul era distrus în multe locuri şi în zilele ploioase comercianţii, precum şi cumpărătorii, trebuiau să stea cu picioarele în noroi. „Este foarte bine că se asfaltează. Nu se mai putea în condiţiile acelea. Câteva zile nu murim de foame”, spune un producător de roşii şi castraveţi.
Ieri dimineaţă, muncitorii de la RAPAS puneau mesele pe vechile amplasamente sub supravegherea administratorului pieţei, Ioan Haidu. „Punem mesele şi scheletul de la copertine pe vechile locuri. Prelată pentru copertine le va da RAPAS la toţi comercianţii, să fie la fel, până la anul, când va fi acoperită piaţa”, a explicat Ioan Haidu.
Produse şi preţuri
În altă ordine de idei, Piaţa Cetate era aglomerată de cumpărători. Unii îşi făceau provizii de legume şi fructe pentru weekend. Alţii pentru conservele pe care le puneau pentru iarnă. Preţurile, negociabile ca la piaţă. Un kilogram de vinete se vindea cu un leu, iar unul de roşii cu 1 – 1,5 lei. Ardeii costau 1,5 – 2 lei kilogramul, iar fasolea verde 4 lei kilogramul. Gogoşarii 2,5 – 3 lei kilogramul, iar cartofii 1,2 lei un kilogram. Amatorii de fructe proaspete trebuiau să scoată din buzunar 2 – 4 lei pentru un kilogram de struguri, iar cei de prune Bistriţa 3 lei kilogramul.
Dan Birta
Trimite articolul
XMomentul ales pentru asfaltare este optim : in plin sezon de recoltare si de punere a muraturilor , pe timp ploios si cand piata este foarte aglomerata. In luna iulie nu au avut “cap” ca sa faca lucrarea. Doar acum cand piata este in perioada cea mai aglomerata din an .E plina de vanzatori si de cumparatori.