Conform rechizitoriului, faptele s-au petrecut în luna februarie 2022, când acuzatul i-ar fi promis unui bărbat că-i face cunoștință cu o femeie cu care acesta din urmă voia să înceapă o relație. Inculpatului i-a arătat celuilalt o fotografie de pe un cont de Facebook ce i-ar fi aparținut viitoarei partenere și i-a cerut o cartelă telefonică pe care să i-o dea femeii, ca să poată coresponda cu aceasta.
Fără să bănuiască ceva, persoana vătămată i-a oferit o cartelă cu un număr de telefon, de pe care a început să primească mesaje de la cea cu care voia să aibă o relație. Nu știa însă că dialoga chiar cu individul căruia îi ceruse cartela și care se prezenta drept femeie.
Acesta a condus discuțiile în așa fel încât i-a lăsat bărbatului „impresia că sunt într-o relaţie de prietenie/dragoste, în virtutea căreia i-a solicitat persoanei vătămate, sub diferite pretexte (de exemplu, că i s-a defectat telefonul, că i s-a defectat maşina, că s-a îmbolnăvit, că are un deces în familie etc), diferite sume de bani/bunuri”. De fiecare dată, amorezul i-a trimis banii ceruți, astfel încât, după mai bine de un an de „relație prin telefon”, a constatat că a plătit, în total, aproape 6.200 de euro, adică aproximativ 31.000 de lei.
În cele din urmă, victima și-a dat seama că ceva nu este în regulă, iar pe fir au intrat autoritățile judiciare. Dosarul de înșelăciune al bărbatului care s-a drept femeie a fost trimis Judecătoriei Oradea la sfârșitul lunii iulie a acestui an, iar recent un judecător de drepturi și libertăți a decis că judecata poate începe.
Citiți principiile noastre de moderare aici!