[eadvert]
Sursa: Zi de bine
100 de mesteceni, arbori cu coaja albă și coronament interesant, vor fi plantați într-un parc din Oradea, în cadrul unui proiect al Melaniei Medeleanu. „Sădește un copac în memoria cuiva drag și faci o pădure de iubire. Una nemuritoare. 100 de povești, 100 de oameni dragi a căror amintire va doinui. Pentru cei care intră în parc întâmplător e doar un parc. Se vor plimba pe alei, se vor odihni pe bănci sau la umbra copacilor. Pentru tine, copacul plantat în memoria celui pe care l-ai iubit va ocroti cu umbra lui un om necunoscut care-și caută tihna”, este descrierea inițiativei, pe pagina proiectului.
Startul înscrierilor în proiect s-a dat deja de joi, etapa aceasta se va încheia când se vor fi adunat cele 100 de povești, câteva una pentru fiecare mesteacăn. Cei interesați trebuie să se înscrie pe pagina proiectului: https://plantatiinamintire.ro/trimite-povestea?selPark=3
În Parcul Salca
În discuțiile cu Primăria Oradea, inițiatorilor le-au fost propuse mai multe locații pentru „Plantați în amintire”: Parcul Cetății, Parcul Salca sau malul Crișului. A fost ales Parcul Salca, ne-a spus Melania Medeleanu.
„Noi am făcut parteneriatul cu Primăria Oradea și ne-am asumat plantarea arborilor, respectând perioada optimă pentru punerea în pământ. Pentru noi e foarte important ca, imediat după înscriere, oamenii să ne trimită poveștile lor, pentru ca să putem face plăcuțele cu codurile QR. Pe fiecare copac se va afla această plăcuță”, a relatat ea, pentru bihon.ro
Poveștile postate pe pagina proiectului rămân deschise cititorilor. Cei care l-au cunoscut pe cel dispărut pot posta gânduri sau amintiri, astfel încât povestea crește, asemena unui arbore.
În două zile…
Primul astfel de parc a fost realizat la Lugoj iar organizatorii au avut surpriza că toate cele 100 de povești au fost „adjudecate” în doar două zile.
Proiectul este deschis oricui dorește să se implice, ca atare, o bună parte a mestecenilor au fost atribuiți unora din București, pentru că aceia s-au înscris primii. Acum, oamenii din Oradea, Constanța, Nădlac, Săcele dar și București, pot „planta în amintire” chiar la ei acasă.
Pe pagina proiectului se arată că valoarea unui arbore este cuprinsă între 500 și 800 de lei. „Noi încurajăm donațiile din partea participanților, pentru că am ales să plantăm arbori de talie mare, nu puieți. La final, deja să avem o mică pădure. Înscrierea în proiect, însă, nu e condiționată de plată”, insistă inițiatoarea.
Trimite articolul
XIn orasul faptelor bune, placutele vor fi vandalizate.
Si aici a realizat mare primarie din univers, ca tot parcul e chel. Are copaci pe margine, si ce mai are prin el sunt copaci mici. Vara e imposibil sa stai in parca ca nu e umbra deloc.