Aula Magna s-a umplut luni de profesorii, studenţii şi medicii care au aşteptat răbdători delegaţia întârziată de ceaţa de pe Aeroportul clujean. „Am stat în avion dar sufleteşte am fost alături de voi”, a asigurat auditoriul preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, în discursul de salut a Zilelor Medicale Orădene.
Vor Parc Ştiinţific
În deschidere, decanul Facultăţii de Medicină, conferenţiarul Florian Bodog, i-a prezentat onorat pe academicieni, anunţând totodată că ediţia 2012 a evenimentului medical ştiinţific mai are ca invitaţi profesori din Germania precum şi o delegaţie a Centrului de Afaceri Româno – Elveţian, care a iniţiat un demers de realizare a unui Parc Ştiinţific, în parteneriat cu Primăria Oradea.
Subliniind că Universitatea Oradea are „oaspeţi însemnaţi de la Academie”, rectorul Constantin Bungău a ales să facă o succintă informare despre performanţele instituţiei gazdă, cu accent pe aportul Facultăţii de Medicină.
Astfel, rectorul a reiterat şi că UO ocupă locul XIX între cele o sută de universităţi din ţară, că derulează proiectele în valoare totală de 12 milioane de euro, că în ultimii doi ani a adunat 11 brevete, şi că numărul studenţilor, masternazilor şi doctoranzilor este de aproape 17.000.
Totodată, rectorul Bungău a amintit că Universitatea Oradea i-a decernat academicianului Marius Sala titlul de Doctor Honoris Causa în anul 2000.
În ce-l priveşte pe academicianul Ionel Haiduc, rectorul orădean i-a înmânat ieri o plachetă onorifică din partea Universităţii.
La rândul său, preşedintele Senatului Universităţii, Sorin Curilă, a reafirmat în faţa academicienilor dorinţa actualei conduceri de a duce Universitatea Oradea „în grupul select al universităţilor performante ale ţării”.
La final, auditoriul a fost poftit să participe la prezentarea lucrărilor ştiinţifice din cadrul Zilelor Medicale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!