Ei au remis un memoriu Prefecturii Bihor în care afirmă că au respectat întocmai prevederile legale. „Eu am făcut parte chiar din comisia care a participat la licitaţie. S-au prezentat 5-6 firme. Totul a decurs cât se poate de transparent, în prezenţa presei. Licitaţia a început de la 200 milioane de lei vechi, şi am obţinut 650 de milioane plus TVA. Acestea sunt venituri pentru comună, la care nu renunţăm”, a spus consilierul local Elena Băltean. În plus, primarul Lucian Popuş susţine că Agenţia Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice, care a făcut un control la Sânmartin, „nu a recomandat revocarea hotărârilor de consiliu prin care au fost concesionate exploatarea şi administrarea parcărilor”.
Neoficial, aleşii din Sânmartin susţin că avertismentul Prefecturii e cauzat de faptul că SC Parking a amendat un angajat din cadrul Prefecturii, care din dorinţa de răzbunare a dezgropat securea războiului.
Amendaţi
Oficiul pentru Protecţia Consumatorului a amendat firma pentru „practici comerciale incorecte”. Amenda se situează într-o plajă de 30-50 milioane lei vechi. Amenda este contestată în instanţă. „Au fost amendaţi şi doi inspectori din cadrul Protecţiei Consumatorilor. Noi nu am făcut control atunci, deşi şi inspectorii noştri sunt consumatori. Am făcut control doar după ce am primit reclamaţii din partea unor turişti din Târgu Jiu. Noi am cerut să explice în instanţă termenul de suprataxă, fiindcă ei asta percep, cine a creat termenul şi cum se defineşte. SC Parking a concesionat dreptul de a încasa suprataxă de pe urma dreptului obţinut de pe urma parcărilor. La vremea respectivă noi am cerut marcarea şi numerotarea celor peste 400 locuri de parcare. Marcarea s-a făcut, numerotarea nu”, spune directorul Oficiului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorului Bihor, Cristiana Bigan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!