Conducerea ADP SA transmite că nu a primit încă, un termen limită până la care să evacueze amplasamentul.
[eadvert]
„În momentul în care ni se spune că trebuie să eliberăm, putem să ne mutăm de acolo în cam două săptămâni. Într-un depozit din spate, putem muta mobilierul și mesele. Comercianților care doresc le putem pune la dispoziție mese în Piața Decebal sau la Piața Cetate”, zice, Liviu Andrica, directorul ADP SA.
Piața Nufărul a trecut prin mai multe etape de extindere și dotare, majoritatea în baza unor lucrări realizate de ADP în regie proprie. Ultima datează din 2016, când au fost cheltuiți aproximativ 500 mii lei pentru construcţii, prelungirea structurii metalice şi acoperirea cu policarbonat şi montarea de panouri alucobond. Din 2021, Primăria a decis că pe locul pieței va face o parcare etajată cu spații comerciale la parter.
Motivația este „contextul lucrărilor de modernizare a străzii Nufărul, a locurilor de parcare insuficiente din zonă, respectiv a funcționării nerentabilea pieței agroalimenare Nufărul”.
Terenul de peste 4200 mp ar urma să fie scos la licitație pentru concesionare. Este posibil ca primăria să concesioneze terenul unei firme private care să construiască parcarea.
„Primăria are acum în lucru parcările de la Spitalul Județean și de pe Iosif Vulcan. Va fi o decizie strict legată de resurse dacă o facem pe bugetul local, eventual printr-un credit, sau dacă vom concesiona unui privat, cu posibilitatea ulterioară, de a cumpăra parcarea”, zice Lucian Popa, șeful Direcției Patrimoniului Imobiliar.
Surpriză în plen
Ședința extraordinară a deliberativului local s-a ținut online, iar surpriza unei opoziții nesperate a venit chiar din grupul de consilieri locali ai puterii. Liberalul Florin Marinău a intervenit cu observația că „până acum, chestiunea parcărilor în Oradea a fost unitară”, „parcările au fost realizate și gestionate de ADP SA, din fonduri care s-au găsit când a fost nevoie”.
El a spus că acum există patru funcționale și două în lucru și că orice schimbare a modului de operare ar trebui să fie precedată de o dezbatere a costurilor estimate și a veniturilor prognozate, „nu să fie promovat un material care să aibă abia la punctul 2” posibilitatea că parcarea va fi realizată de un privat. I-a răspuns primarul Florin Birta, cu precizarea că, și până acum, parcările erau construite de ADP SA, dar sunt exploatate de Primărie.
„ADP nu se va mai ocupa de construirea de parcări. De cele aflate în lucru, de pe Iosif Vulcan, de la catedrală și de la spital nu se mai ocupă deja. Încercăm, ca noutate, să aducem privați care să investească în construcția acestor parcări. Acest material pe care îl votați azi nu are legătură cu concesiunea. Acum doar retragem din administrarea ADP piața și o trecem la Primărie”, a zis edilul.
În ședința următoare a deliberativului, ar urma să se dezbată caietul de sarcini pentru concesiune. Conform primarului, ideea este atragerea unui privat care să construiască parcarea, urmând ca municipalitatea să o administreze și să o răscumpere în termen de 10-15 ani. Proiectul a fost votat de PNL, fără votul lui Marinău. PSD a fost împotrivă iar UDMR s-a abținut.
Piața Nufărul va fi demolată, iar în locul ei va fi construită o parcare supraetajată
Trimite articolul
XPietele aduc a taranime, supermarketurile arata dezvoltare si bogatie. Vrem dezvoltare, pietele, casele nu au ce cauta intr-un oras.
-
Mai ales daca vin niste tarani necultivati ca umila ta persoana condusi de marele bolovan.
-
Tu esti un idiot.)))
Cenzurați la greu, nu vă plac comentariile mele,sunt cam dureroase așa-i?
-
Respectarea Constitutiei Romaniei este respectata de cenzor la fel cum respecta propietatea privata bolovanul.
Ar trebui ca parcarea asta sa conțină subtilități artistice exterioare pt a frapa turiștii care vin în viziita din Bai, despre viata culturala de la noi.