Statistica arată atipic pentru această perioadă a anului. Luna noiembrie este luna în care prețurile se stabilizează sau chiar scad ușor. Însă, anul acesta, prețurile chiriilor au continuat să crească chiar și în noiembrie, în afara sezonalității pentru chirii, vârful tipic fiind în lunile august-septembrie.
[eadvert]
În comparație cu octombrie, în noiembrie cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Constanța, unde garsonierele sunt cu 11% mai scumpe, iar apartamentele de 3 camere, cu 10%. Garsonierele din Oradea au un preț cu 13% mai mare, iar la Iași cu 8%. În București, creșterea apare la apartamentele de 3 camere, cu 9%.
Au fost înregistrate scăderi cu 4% la garsonierele din Timișoara și la apartamentele de 3 camere din Cluj-Napoca.
La Oradea, garsonierele au cerere
Creșterile medii ale chiriilor, în general, sunt de 5% față de noiembrie 2021 și de 3% față de luna trecută a acestui an. Pentru garsoniere, prețul de închiriere a crescut cu 13% față de luna anterioară și cu 6% față de anul trecut. Pentru apartamentele cu 2 camere, chiriile au stagnat față de luna octombrie a acestui an, dar au crescut cu 12% față de anul trecut, ajungând de la 260 euro la 300 euro. O scădere de 3% s-a înregistrat pentru apartamentele de 3 camere, atât față de luna anterioară, cât și față de aceeași lună a anului trecut.
În Cluj-Napoca, Timișoara și Arad
În Cluj-Napoca, un apartament de 3 camere se închiriază cu 650 euro, cu 4% mai puțin față de luna trecută. Apartamentele cu 2 camere au o chirie medie de 500 euro, cu 20% față de anul trecut și stagnând față de luna anterioară. Garsonierele, cu un preț de închiriere mediu de 326 euro, au chirii mai scumpe cu 16% față de anul trecut și cu 2% comparativ cu luna anterioară. În medie, chiriile au crescut cu 21% de la an la an și au scăzut cu 1% de la lună la lună.
O scădere de 4% a chiriilor pentru garsoniere se înregistrează în Timișoara, comparativ cu luna precedentă. Comparativ cu anul anterior, garsonierele au chirii cu 15% mai mari. Apartamentele cu 2 camere au înregistrat creșteri de 13% comparativ cu anul trecut și de 6% față de luna trecută, în timp ce chiriile pentru 3 camere au crescut cu 14% față de anul trecut și au stagnat comparativ cu luna trecută. În medie, chiriile în Timișoara au stagnat față de octombrie 2022, dar au crescut cu 14% față de noiembrie 2021.
În medie, chiriile din Arad sunt mai scumpe cu 11% față de anul trecut și cu 2% față de luna anterioară. Apartamentele cu 3 camere din Arad stagnează, ca preț de închiriere, și față de anul trecut, și față de luna trecută, fixându-se la 350 euro/lună. În schimb, chiriile apartamentelor cu 2 camere au crescut până la pragul de 300 euro, cu 20% mai mult față de anul trecut, fiind la același nivel de luna trecută. Pentru garsoniere, creșterea față de luna trecută este de 6%, în timp ce față de anul trecut este de 13%.
MEDIAFAX
Trimite articolul
XExact ca taxa pe Soare, ar trebui introdusa o taxa, pentru cei care au apartamente proprietate personala, sa plateasca o taxa ca o chirie. Pentru a fi motivati sa lucreze mai mult, sa ajute bugetul pentru dezvoltare.
-
postache mai devreme erai sluga cu numele lui drop. voua va trebuie o taxa pentru zama de hateri
-
ca sa aveti voi “gasca” bani de betoane , sa va imbogatiti gasca penele, asa-i sandu? sa va dam voua banii , banii pe soare, pe umbra, sa aveti voi bugetarii bani, peneleistii sulii, psd cu penele adica fesene
-
Taxa pe bolnavii cu capul ar trebui introdusa, de ce sa plătim pt ei, sa meargă pa piatra, la canal, la casa poporului, mai vor și condiții decente la Nucet.
-
Adica sa ne mareasca taxele ca sa aiba bani sa te plateasca pe tine , ca sa poti latra pe aici. Sa iti fie plina burta de ciorba. Iar pe banii nostrii sa se imbogateasca firmele partidului cu tot felul de lucrari in numele dezvoltarii?