Complexul comercial urma să aibă scări rulante şi o parcare cu 160 de locuri deservită de două lifturi. Primul etaj urma să fie al pieţei de alimente proaspete, legume şi fructe, la al doilea etaj vor fi produsele alimentare ambalate, inclusiv panificaţie şi lactate, iar la al treilea etaj va funcţiona zona de produse nealimentare şi bazar.
„Ideea e ca Primăria să atragă un investitor privat care să construiască această clădire şi să îşi amortizeze investiţia din închirierea zonei de birouri”, anticipa arhitectul Vagi. Iar directorul RAPAS, Romulus Cosma, motiva investiţia prin dorinţa de a concura cu hypermarketurile. Însă deşi proiectul a fost aprobat de CL Oradea pe 19 decembrie, punerea lui în pratică se amână sine die.
Victimă colaterală…
„În noiembrie 2008, erau mai mulţi întreprinzători orădeni şi străini interesaţi de această investiţie. Însă după declanşarea crizei, prin februarie, s-au cam retras. Cu investitorii americani de la OradeaPlazza ajunsesem cu discuţiile într-un stadiu mai avansat dar a venit apoi ghinionul teribil cu prăbuşirea tavanului. Pierderile înregistrate de companie din cauza acelui nefericit accident i-au determinat pe investitori să amâne orice alte investiţii”, declara săptămâna trecută Romulus Cosma.
Şeful regiei responsabile de pieţele orădene mai explică retragerea investitorilor prin lipsa de lichidități de pe piaţă şi valoarea considerabilă a investiţiei, circa 17 milioane de euro. „Investiţia este prea mare pentru a fi realizată din bugetul municipal. Practic ea se ridică la 15% din bugetul local şi sunt alte priorităţi pentru oraş”, a conchis Cosma.
Citiți principiile noastre de moderare aici!