Adrian Stângă este iniţiatorul unei petiţii online cu titlul „Vrem demisia managerului Termoficare SA, Stănel Necula!”. Iniţiată în 5 februarie, când orădenii se confuntau mai tare cu frigul din locuinţe, cauzat de avariile pe reţele, aceasta a adunat, până marți, 935 de semnături unele însoţite de comentarii.
[poll id=”188″]
Iniţiatorul petiţiei este primul în lista semnatarilor urmat, printre alţii, şi de Emilian Pavel şi alţi colegi de partid.
I se impută lui Stănel Necula că ar fi dat greş în dubla calitate de şef al Termoficare SA şi al Electrocentrale SA, din moment ce orădenii suferă de frig în case.
Probleme
„Există probleme cu furnizarea agentului termic, deşi ar trebui să funcţioneze la parametri normali, încălzirea centrală lasă de dorit. Totodată, un alt motiv întemeiat de nemulţumire are la bază efectuarea de lucrări la reţeaua de distribuţie în această perioadă, întrucât aceste lucrări trebuiau efectuate pe perioada verii, când nu cauzau acelaşi nivel de discomfort în casele orădenilor”, se arată în petiţia adresată primarului Ilie Bolojan.
„Toate aceste probleme legate de furnizarea agentului termic, încununate de lipsa stocului necesar de combustibil solid, denotă indolenţă din partea managerului Termoficare SA, Stănel Necula, care este depăşit de situaţia cauzată, astfel vă cerem demiterea acestuia”, mai zice petiţia.
Comentarii de toate felurile
Comentariile lăsate de vizitatorii site-ului petitieonline.com variază de la ironii cu iz politic până la acuze explicite. „Votaţi PSD şi nu vor mai fi avarii. Şi conductele au afinităţile lor” a postat un anume Coco. „În secolul 21 primim apă caldă şi căldură cu porţia. Bătaie de joc”, s-a plâns un alt vizitator care preferă anonimatul.
„Întrebaţi-l pe Bolojan pe ce motiv a redus dimensiunile ţevilor de pe magistralele înlocuite cu o treime când numărul locuinţelor s-a majorat nu a scăzut! Datorită noilor ţevi cu dimesiunile reduse multe puncte termice funcţionează cu golirile deschise pentru a putea menţine temperatura agentului termic! Urmarea? De la 150 de tone apă de adaos înainte, s-a ajuns la 300-350 de tone în prezent! Mălan se laudă că s-a redus la 50! Cei de la CET nu pot să să spună adevărul că-i dă afară! Vă spun tot eu! În loc de 11km cât erau prevăzuţi, a înlocuit 17 km cu aceiaşi bani dar cu urmările dezastruoase pentru funcţionarea sistemului de termoficare a oraşului!”, a postat un altul sub numele „Binevoitor”.
Nici gând
Cel vizat de iniţiativa consilierului local spune că nu are în gând demisia, atâta vreme cât aceasta nu-i e cerută „pe cauze reale”. Necula spune că apreciază utilitatea petiţiei publice ca instrument democratic în relaţia cu administraţiei cu cetăţenii, dar că aceasta trebuie „fundamentată pe realităţi şi nu pe presupuneri”. „Ca şi membru în Consiliul local, domnul consilier are acces la orice informaţie despre despre gestionarea şi cauzalizatea în formă pură. Prin ceea ce spune, se află într-o regretabilă eroare. Ceea ce numeşte lucrări făcute iarna sunt, de fapt, intervenţii obligatorii la avarii”, precizează managerul Termoficare SA, administrator special al Electrocentrale SA. Mai zice că problema alimentării cu cărbune este, de fapt, o măsură de precauţie, pentru ca Electrocentrale să nu rămână cu stocuri inutile când va porni centrala pe gaz. „Alimentarea cu cărbune e gândită în aşa fel încât la finele lui martie să nu rămânem cu 10.000 – 15.000 de tone de cărbune în curte, cum a fost la CET II, marfă fără valoare. E riscant dar ştim ce facem”, insistă Necula.
Citiți principiile noastre de moderare aici!