Direcţia Silvică Bihor are pentru această toamnă un program de regenerare de peste şase hectare de împăduriri, pe raza Ocolului Silvic Marghita. Pentru aceste împăduriri se vor utiliza peste 30 de mii bucăți puieți forestieri de stejar, frasin și nuc negru american.
[eadvert]
Pe lângă aceste suprafețe prevăzute în programul anual de regenerare, Direcția Silvică va realiza împădurirea pe o suprafață de aproape şase ha şi în zona Valea Lui Mihai, pe un teren ce a fost introdus în fondul forestier național în anul 2019 ca urmare a unui schimb de terenuri. Suprafața în cauză va fi împădurită cu aproape 28 mii bucăți puieți forestieri din specia stejar brumăriu, o noutate pentru silvicultura din această parte a țării, puieții provenind de la Direcția Silvică Tulcea, pepiniera Cocoș.
Regenerare
De asemenea, pentru a valorifica resursa genetică autohtonă, Direcția Silvică Bihor a regenerat cca. 12 ha de fond forestier prin semănături directe cu semințe de fag (jir), beneficiind de o fructificație deosebită la această specie. Astfel s-a asigurat regenerarea unor suprafețe, care în toamna anului 2017 au fost puternic afectate de doborâturile de vânt.
Programul de regenerare pentru acest an, al Direcției Silvice Bihor este de 550 de hectare. Dintre acestea 377 de ha sunt regenerări naturale şi 173 ha împăduriri. Pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori se vor executa completări pe o suprafaţă de peste 36 de ha. Pentru realizarea acestui program se vor utiliza peste un milion bucăţi puieţi forestieri din 18 specii diferite.
Realizările din primul semestrul al anului sunt de 573 ha regenerări, din care 406 regenerări naturale și 167 ha regenerări artificiale/împăduriri.
„Ca urmare estimăm ca la finele anului 2020 să avem realizate aproape 125 ha de împăduriri în fondul forestier proprietate publică a statului, ceea ce reprezintă o depășire a programului de împăduriri cu circa18%. Situația actuală privind pandemia de COVID 19 ne determină să nu desfășurăm acțiuni de voluntariat în activitatea de regenerare a pădurilor, dar trăim cu speranța că aceste acțiuni vor reveni în actualitate odată cu campania de împădurire din primăvara anului 2021”, spune directorul Direcției Silvice Bihor, Teodor Ioan Suciu.
Trimite articolul
XÃla micu cu mere de gheaur ce frumos s- o luptat idiologic ca şi codreanu, mumul mullţimii codrului codru.