Crescătorii de animale bihoreni au solicitat sprijin pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine 6.937 solicitări pentru un număr de 47.081 capete. În sectorul zootehnic la speciile ovine/caprine s-au înregistrat 1.568 de solicitări pentru un număr de 348.167 capete. Producătorii de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate au depus 3.405 solicitări pentru un număr de 10.681 capete iar producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, 264 solicitări pentru un număr de 33.025 capete.
Controale
„Atragem atenţia fermierilor că 20.06.2014 a fost termenul limită de depunere a cererilor pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine/caprine şi a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate. Nici o cerere de sprijin depusă după această dată nu mai este admisibilă la plată”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.
În perioada următoare APIA va efectua controale pe teren pentru animalele solicitate în cadrul schemei privind ajutoarele specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate. Femelele ovine/caprine pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 100 de zile de la 20.06.2014 la adresa exploataţiei şi/sau locaţiei, situată în zone defavorizate din România, menţionată în cererea de ajutor. Vacile şi bivoliţele de lapte şi vacile de carne pentru care se solicită ajutor specific trebuie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la 20.06.2014 la adresa exploataţiei şi/sau locaţiei menţionate în cerere.
Citiți principiile noastre de moderare aici!