„Am semnat contractul de finanțare cu UE pentru echipamente și materiale de protecție destinate luptei împotriva infecției cu noul coronavirus. Acest proiect totalizează o sumă de 6.4 milioane euro și cuprinde echipamente și materiale necesare secțiilor de ATI cum ar fi paturi, ventilatoare, aparate radiologice și chiar și o ambulanță specială pentru transportul pacienților infectați cu COVID, care sperăm ca până în luna septembrie toate materialele și echipamentele de protecție să intre la Spital. Contractele sunt semnate și cu furnizorii și cu Uniunea Europeană, urmând ca zilele următoare să se facă comenzile ferme pentru aducerea acestor echipamente”, a declarat managerul Spitalului Județean Oradea, Dr. Gheorghe Carp.
[eadvert]
Contractele semnate, în valoare totală de 205,1 milioane de lei, sunt finanţate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, prin intermediul apelului „Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19″, în valoare de 350 milioane de euro.
Printre cei 10 beneficiari se situează și municipiul Oradea, unde Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, în parteneriat cu Spitalul Clinic municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea, a primit 40,1 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor medicale și/sau echipamentelor de protecţie. Dintre proiectele semnate de către ministerul de resort, 8 sunt de tip proiecte de investiţii pentru unităţile sanitare publice, iar 2 sunt de tipul investiţiilor pentru direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.
La rândul său, Maria Silaghi, managerul Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, a declarat: „Întrucât secția ATI din cadrul Spitalului Municipal s-a majorat cu un număr de 10 paturi, această finanțare este bine venită pentru a dota cele zece paturi suplimentate. Pe această perioadă, cele zece paturi au fost destinate pacienților COVID-19, iar echipamentul aferent a fost împrumutat de la Spitalul Județean.”
Peste 7.5 milioane de euro pentru reabilitare energetică
Au început lucrările de reabilitare energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Oradea, urmând ca si Spitalul Municipal să intre în reabilitare în perioada următoare. Finanțarea lucrărilor se face din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor. Valoarea totală aferentă proiectului reabilitării Spitalului Județean este de 37.149.515.73 lei, iar valoarea contractului privind execuția lucrărilor este de 30.323.373,17 lei fără TVA.
Termen lucrări, 18 luni
Lucrările sunt efectuate în urma procedurii de licitație de către asocierea SC Drum Asfalt SRL, SC Nord Conforest SA, SC Trameco SA și SC Termoline SRL, termenul de execuție a lucrărilor fiind 18 luni din data de 15 iulie 2020. Corpurile vizate sunt Policlinica, construită în anul 1979, cu o arie construită desfășurată de 7.853 mp și suprafață utilă totală de 5.295,25 mp, şi cel al Spitalului, construit tot în anul 1979, cu aria construită desfășurată de 12.450 mp, iar suprafața utilă totală de 9.283,75 mp.
Reabilitare termică
Reabilitarea termică a celor două spitale va cuprinde următoarele lucrări: reabilitarea termică a anvelopei clădirilor; reabilitarea sistemului de instalații de încălzire și ventilație; reabilitarea sistemului de instalații sanitare; reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat; înlocuirea unor ascensoare cu ascensoare performante din punct de vedere energetic; echiparea centralei termice cu echipamente specifice producerii apei calde, încălzirii/răcirii, ventilării. Lucrările propuse atrag după sine și alte lucrări conexe, cum sunt reparații și refaceri.
Trimite articolul
XBanii vor fi deturnați, toți.
Ciobanul poartă mască, nu mai e paznic la oi.
Incerc sa vad partea plina a paharului si sper ca tot banetul sa fie absorbit pentru dotarea spitalelor, pentru ca meritam.