Uniunea Artisştilor Plastici din România – Filiala Oradea vă invită la deschiderea expoziției de artă contemporană „Nomad în ţara nimănui”, care va avea loc la Galerii de Artă-Reperaj. Cetate Oradea, marţi, 31 octombrie, la ora 17:00. Vernisează Ramona Novicov, critic și istoric de artă. Curatorul expoziţiei este Vioara Bara.
[eadvert]
„Titlul expoziției este o invitație de a medita cu instrumentele limbajului plastic la condiția noastră, de locuitori sensibili – uneori, poate, vizionari -ai planetei, interconectați la scara globală, ispitiți să ne găsim locul într-o sferă cu prea multe centre și cu o circumferință tot mai vagă și mai neîncăpătoare”, punctează Ramona Novicov
Expun artiștii: Mariana Achim, Adrian Androne, Dorina Andrei Aldea, Petru Bara, Vioara Bara, Thomas Becket, Rudolf Constantin Bone, Cristian Ciubotaru, Liana Corb, Diana Maria David, Daniel Dan, Cristina Deres, Simona Derecichei, Eva Dolha, Tudor Frâncu, Imre Juhasz, Gabriela Diana Bohnstedt Gavrilas, Dorel Găina, Adi Judea, Judit Egyed, Vasile Kin, Ioana Klein, Andrea Kosma, Andrea Kovacs, Dana Martinov, Terez Matza, Andreea-Anamaria Meza, Dan Mircea, Roxana Netea, Monica Nechita, Nada Panait, Ovidiu Pascu, Radu Pământ, Adrian Peter, Claudia Peter, Eugen Ionel Petri, Ioan Augustin Pop, Isabella Osana Popescu, Anca Punct, Eliza Racz, Unu-q Sapro, Vasilica Roman, Horea Sălăgean, Ovidiu Sălăgean, Vasile Sârb, Fany Singer, Marcel Slezinger, Teofil Ştiop, Doina Tătar, Gheorghe Tirla, Radu Tîrnovean, Marius Vesa, Daniel Vlad.
Trimite articolul
XTitlul asta spune tot despre nivelul asa zisilor “artisti” care nu ofera nimic util societatii si se simt victime ale restului lumii…. se simt ei asa diferiti si acuza restul lumii de orice cand de fapt asa vor ei sa fie mai traitori in stratosfera si rupti de realitate
Asta e adevarul
-
Domnule Iocu,
Dumneata se pare ca te plimbi pe planeta proștilor! Sunt sigur că nu ai vizitat in viața dumitale nici un muzeu! Doresc să evidențiez faptul că Artele plastice au un spectru de influență foarte larg în toate domeniile, influențând dezvoltarea economică prin estetica fiecărui produs, obiect pe care îl folosim azi, care a fost creat de un artist vizual -designer.
Azi munca profesioniștilor din domeniul artelor Vizuale este vizibilă pretutindeni prin estetica vizuală a paginilor de internet, prin industria de divertisment, film și reclame publicitare, prin creația plastică reprezentă în Galerii și Muzeele de Artă din România și străinătate.
Necunoașterea personalităților culturale din domeniul artelor este o boală veche a autorităților din România. De aceia artiști asemeni lui Constantin Brâncuși, Tristan Tzara etc au fost nerecunoscuți de autoritățile vremii, dar acum sunt ambasadorii culturali ai României cu numeroase expoziții peste tot în lume și ghidează noile generații de români spre a aprecia valorile consacrate din domeniul Arte plastice. Să nu uităm că sunt turiști, mai ales din Europa, care întotdeauna când ajung într-un oraș pe care îl vizitează caută să viziteze în primul rând Galeriile de Artă ale artiștilor profesioniști și Muzeele care sunt reperele culturale ale orașului considerând că ajutorul artiștilor este important pentru a înțelege mai profund spiritualitatea locului.
Vă recomand să mai citiți din când în când sau sa vizitați un muzeu mai des!