Cele trei camioane transportau o cantitate totală de 47.5 tone deșeuri. Toate cele trei transporturi au fost oprite și întoarse de polițiștii de frontieră, care au solicitat ajutorul comisarilor de mediu bihoreni.
[eadvert]
Astfel, sâmbătă, 18 decembrie, oamenii legii au identificat transporturile de deșeuri constând în aluminiu, anvelope uzate, utilaje agricole și deșeuri metalice pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.
Concret, primul camion s-a prezentat în jurul orei 06:00, pe sensul de intrare în țară, la vama Borș1. La volanul acestuia se afla un cetățean român. care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.
„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.390 kilograme de deșeuri din aluminiu, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a informat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisarul șef de Poliție, Laura Bondar.
Opt ore și jumătate mai târziu, la același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în țară un cetățean român la volanul unui automarfar înmatriculat în România.
Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 9.190 kilograme deșeuri constând în anvelope uzate și utilaje agricole de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.
Jumătate de oră mai târziu, un alt cetățean român aflat la volanul unui automarfar s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în țară transportând, conform documentelor de însoțire a mărfii 15.000 kilograme deșeuri metalice de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din România. Nici de această dată șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.
„În toate cazurile poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, care au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate”, a precizat comisarul șef Bondar.
FOTO – Poliția de Frontieră
Citiți principiile noastre de moderare aici!