Dacă luni, din cele 43 de probe examinate, una a confirmat infecția cu coronavirus, marți, aparatul nu a scos niciun rezultat pozitiv.
Cadrele medicale din spitale sunt pregătite însă pentru a face față unui potențial val mare de oameni afectați de coronavirus.
Modelul Bihorului a fost preluat şi în alte județe pentru ca spitalele să fie coordonate unitar şi să se poată face permutări instant astfel încât să se scadă cât se poate pericolul contaminārii cadrelor medicale şi să nu existe circuite comune între secții cu pacienți internați pentru tratarea coronavirusului şi ceilalți, internați pentru alte afecțiuni urgente, vulnerabili.
Între timp, societatea civilă cere testări mult mai multe, la fel şi corpul medical.
Cum testele rapide sunt contestate de unii şi pentru că un aparat de virusologie costă peste 100.000 euro şi achiziția lui se măsoară în circa 100 de zile, se intenționează testarea săptămânală a cadrelor medicale din spitalele bihorene, ca măsură de protecție mai la îndemână până la găsirea şi altor soluții optime.
Până marți seara, în județul Bihor erau șapte cazuri de confirmate de coronavirus.
Trimite articolul
XSIDA?
O fi dat SIDA in cercurile de mosi pedofili. O singura retea de proxenetism ca a lui Dinca poate sa fi infectat la cateva zeci de mii de batrani. L-a testat cineva pe Dinca daca nu e HIV positiv? Dinca, la fel si Mosul ala ce a crapat ieri, au fost pedofili inraiti si au violat toate victimele inainte de a le scoate la produs.
Testul Corona nu are nici o valoare, reactioneaza la o proteina despre care se crede, ca, probabil, are vreo legatura cu virusii din familia Corona, HIV, SARS,…chiar si cel care l-a inventat a spus ca este foarte nesigur, atata doar ca costa bani multi.
Se stie ca lumea moare de plamani si cam atat. De plamani mor si cei cu SIDA. Italienii sunt mari afemeiati, cu inclinatii spre pedofilie iar polizia italiana inchide amandoi ochii. Protectie zero. De ce nu mor batranii in masa in Austria, Germania, Elvetia, Olanda si alte tari unde prostitutie este legala dar legile se aplica si se respecta?
Carmacii de la Bucuresti fac ce vad la altii, fara sa stie prea bine despre ce este vorba si asa pun economia pe butuci. Italia o sa primeasca bani de la UE, Romania nu.
Avand in vedere că capacitatea acestui aparata este de aproximativ 200 de teste pe zi, este foarte interesant de ce nu se fac mai multe. Dacă e din lipsă de teste, ok. Dar probabil ar trebuii să ne punem întrebare cum primarul din Iași se testează săptâmânal, cum alți oameni politici și cu funcții dar fără să facă parte din cei cu prioritate se testează așa de des. Unde se testează? S-ar putea ca și la noi numărul celor testați să nu fie de 40 ci mult mai mare, doar că diferența e la cei care fac parte din cercurile mai speciale, ei testându-se la cerere și “neoficial”. Având în vedere istoricul nostru ca societate, ar trebuii să se țină un inventar foarte bine organizat cu cine, ce și cum se testează. Din comisia celor care se vor ocupa de inventar să facă parte și oamenii din afara cercului politic.
Hoție cu banii de epidemie. Presedintele CJ Galați, Costel Fotea (PSD) a spart 75000 euro pe un aparat pentru depistarea Covid-19 care face 27 teste / zi. Fundația “Casa Share” din Iași a dat 55000 euro pe un aparat care face 450 teste / zi. La Oradea ce aparat este si cat a costat?