Primele rezultate ale admiterii la Facultatea deMedicina si Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea au fost afişate vineri. Dintre cei 740 de candidaţi care au susţinut examenul, 283 au fost respinşi.
Astfel, la specializarea medicină, dintre cei 180 de candidaţi înscrişi, 115 au fost admişi, iar 65, respinşi.
Rezultate
Cea mai mare medie cu care s-a intrat la specializarea medicină generală a fost 9,91 şi a fost obţinută de Tudor-Valentin Vinţ. Ultima medie cu care s-a intrat la această specializare a fost 5,37 (Radu-Ionuţ Bonaciu). La specializarea medicină – limba engleză, au fost 54 de candidaţi înscrişi. Dintre aceştia, 50 au fost declaraţi admişi, iar patru respinşi. Cea mai mare medie de intrare la specializarea medicină – limba engleză, 9,37, a obţinut-o Chukwuma-Ezike Nnamdi Tochukwu. Ultima medie cu care s-a intrat la medicină – limba engleză a fost 5,00 şi a fost obţinută de Mohamed Mohamud Hussein.
La specializarea farmacie, dintre cei 128 de candidaţi, doar 50 au fost admişi. Prima notă de intrare a fost a Mădălinei-Maria Găvruş (9,76), iar ultima, 5,73, a fost a candidatei Kallo Krisztina-Ileana.
Pentru medicină dentară au optat 64 de candidaţi, însă doar 40 au fost admişi. La această specializare, FMF a oferit 40 de locuri bugetate. Cea mai mare medie la examenul pentru specializarea medicină dentară a avut-o candidatul Laviniu-Raul Pop (9,44), iar cea mai mică, Scibona Rosario (5,95). Pentru cele şase locuri bugetate şi 14 nebugetate de la specializarea asistenţă medicală generală s-au luptat nu mai puţin de 85 de candidaţi. Dintre aceştia, doar 22 au fost admişi. Cea mai mare medie o deţine viitoarea asistentă Loredana-Semida Popa (9,83), iar cea mai mică, Maria-Mihaela Maliţa (7, 35). La tehnică dentară, cea mai mică notă de intrare a fost 6,17 (Tabita-Rahela Duma), iar cea mai mare, 9,59 (Heinrich A. Bettina). La tehnică dentară, au fost 58 de candidaţi şi doar trei locuri bugetate, respectiv 27 nebugetate.
Patricia-Isabela Cinca s-a dovedit cea mai bună dintre toţi cei care au susţinut examenul la specializarea balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare. La această specializare au fost 54 de candidaţi. La finalul concursului au rămas doar 33. Cea mai mică notă la specializarea balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare a obţinut-o Anamaria Dumiter (5,93).
Confirmări
Toţi cei 117 candidaţi înscrişi pentru continuarea de studii la specializările asistenţă medicală generală, balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, respectiv tehnică dentară au fost admişi.
„De astăzi (vineri- n.r.), 23 iulie, începe perioada de confirmare a locurilor pentru candidaţii care au optat pentru specializarea medicină în limba engleză. Pentru celelalte specializări, înscrişii pot confirma locul în perioada 26-30 iulie. Confirmarea constă în achitarea taxei de înmatriculare de 100 de lei, iar în cazul celor admişi pe locurile cu taxă se va achita şi prima tranşă a taxei de şcolarizare aferentă primului an de studiu”, a declarat Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oradea.
Crina Dobocan
Transparenţă totală la Medicină
Aparate de bruiat celularele la Facultatea de Medicica si Farmacie din Oradea
Citiți principiile noastre de moderare aici!