Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2021 – 2022).
[eadvert]
În județul Bihor din totalul de 2.387 de elevi cu opțiuni completate, 2.385 (99,91%) au fost repartizați în învățământul liceal de stat. La filiera teoretică, au fost repartizați 1.630 de elevi, iar 755 candidați se regăsesc la filiera tehnologică.
Totodată, 32 de elevi au fost repartizați din alte județe. Un singur candidat, o elevă de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” Oradea, a fost admis cu media generală 10. Este vorba de Larisa Dayana Oneț. Tânăra a fost admisă la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, specializarea Matematică-Informatică.
„Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate: 335 elevi la specializări vocaţionale, 17 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă și 10 elevi cu cerințe educaționale speciale”, a declarat inspectorul Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
Cele mai mari medii de admitere la liceu le-a avut Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea. Aici, ultima media de admitere la profilul Matematică – Informatică a fost 9.06, mai mică față de anul trecut când ultima medie de admitere la această specializare a fost 9,33. La profilul Matematică – Informatică intensiv limba engleză a Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea ultima medie de admitere a fost 8,91. Și la acest profil s-a intrat cu medii mai mici decât anul trecut, când ultima medie a fost de 9,62.
Clasa de Științe ale Naturii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea a avut ultima medie de admitere de 8,85. Și aici, ultima medie de admitere a scăzut considerabil față de ce de anul trecut, când ultimul candidat admis a avut media de 9,28.
La clasa de Matematică – Informatică a Colegiului Național „Onisifor Ghibu” din Oradea ultima medie cu care s-a intrat este 8,48. Anul trecut ultima medie de admitere la acest profil a fost 8.99. La specializarea Filologie bilingv (limba engleză) a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, ultima medie de admitere a fost de 8.80 (față de 9.05, anul trecut), iar la specializarea Matematică – Informatică (limba română) de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, ultima medie de admitere a fost 8.47, față de 9.08 cât a fost anul trecut. La Liceul Teologic Penticostal „Betel”, specializarea Matematică – Informatică, ultimul admis a avut media de 8,21, mai mică decât anul trecut când s-a intrat cu 8,75. La Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, profilul Matematică – Informatică, ultima medie de admitere a fost 8.12, mai mică decât anul trecut când s-a intrat cu 8.99.
La polul opus se află Liceul Teoretic „Gabriel Țepelea” din Borod, unde ultima medie de intrare la liceu a fost 2, 79, mai mare totuși decât anul trecut când aceasta a fost de 2.09. La Liceul Tehnologic nr. 1 din Valea lui Mihai, ultima medie de admitere a fost 3.88 (față de 5.19 anul trecut) sau la Liceul Tehnologic nr. 1 Șuncuiuș, unde la profilul turism și alimentație publică ultima medie de admitere la liceu a fost de 2.89, iar la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu”, la specializarea Economie cea mai mare medie cu care s-a intrat a fost 2, 65 (față de 6.35 anul trecut), iar la profilul industrie alimentară, ultima medie a fost 3.05 (față de 5.92 anul trecut).
Nerepartizați
Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite sau depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.
Dacă anul trecut au rămas nerepartizați 228 de elevi, în acest an, doar doi elevi din Bihor nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.
„Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie). Aceleași fișe le vor completa și candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic”, a amintit Florin Negruțiu.
Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat, în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat, se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.
În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. În județul Bihor, pentru etapa a doua a repartizării computerizate, au rămas disponibile 380 locuri.
Locuri libere sunt la: Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș (10 locuri), la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd (8 locuri), Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea (6, clasă de spaniolă), Liceul German „Friedrich Schiller” din Oradea (3 locuri), Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea (2 locuri, în clasă cu predare în limba maghiară), Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta (6 locuri la specializarea Agricultură).
Detalii suplimentare despre admiterea computerizată în licee se pot obține accesând link-ul: https://www.edu.ro/rezultate_prima_etapa_repartizare_computerizata_liceu_2021
Citiți principiile noastre de moderare aici!