Din acest total, 1946 de doze au fost solicitate pentru efectuarea rapelului, restul de 334 fiind cerute pentru administrarea primului vaccin.
[eadvert]
Din acest total, pentru cadrele didactice și medicale s-au cerut 60 de doze, pentru persoane nedeplasabile s-au solicitat 78 de doze, pentru personalul din Ministerul Afacerilor Interne și MApN – 60 de doze, iar pentru centrele de vaccinare nou-deschise alte 126. Bihorul a mai cerut ca din totalul de doze solicitate, să se partiționeze separat pentru Centrul de vaccinare de la Aleșd 40 de flacoane și alte 20 de flacoane pentru centrul de la Tileagd.
Amintim că începând cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operaționale pentru programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 județe din țară și la nivelul municipiului București. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marți, 23 marte.
Trimite articolul
XProfesorul Astărăstoae a vorbit despre cum a fost realizat vaccinul împotriva noului coronavirus (COVID-19):
“Vaccinul are un caracter de cercetare și de fundamentare pe subiect uman.
Nimeni nu știe până în prezent care va fi rezultatul”, a explicat medicul.
Tot interviul cu doctorul Astărăstoaie :
-
adevărat, nimeni nu știe EXACT care va fi rezultatul , DAR … ia uitați efectele vaccinării:
“Marea Britanie: Peste 50% din populaţia adultă a fost vaccinată cu prima doză: „Nu am terminat încă””
https://alephnews.ro/guvern/marea-britanie-peste-50-din-populatia-adulta-a-fost-vaccinata-cu-prima-doza-nu-am-terminat-inca/si EFECTUL :
“Marea Britanie a înregistrat doar 17 decese cauzate de virusul SARS-CoV-2, conform raportării de luni, 22 martie”
https://www.mediafax.ro/coronavirus/o-noua-victorie-pentru-marea-britanie-autoritatile-au-inregistrat-cel-mai-mic-numar-de-decese-covid-19-19969504la noi :”1.000 de persoane din cele peste 700.000 vaccinate complet care au fost diagnosticate cu doua doze au dezvoltat infectie Sars-Cov-2, iar un singur caz a dezvoltat o forma severa.”
https://ziare.com/social/vaccin-covid/bolnavi-covid-romania-dupa-vaccinare-cu-ambele-doze-1668788
CERCETARE sau nu – se pare ca își face EFECTUL!!!
-
Vrăjeli.
Fiind un vaccin scos pe piața așa repede, efectele secundare care apar în termen mediu și lung nu le știe nimeni.
Scria asta pe documentul care îl semnezi înainte de a te vaccina.-
asa și … ne asumam …
Chiar si banalul paracetamol are o grămada de efecte secundare si reacții adverse.
Credeți ca efectele lăsate de boala sunt mai OK? Ele nu sunt de durata? desigur dacă ai norocul sa scapi și nu ajungi ….
Garantezi dumneata ca sunt “vrajeli”?
Atunci, soluția propusa de dv. pentru ieșirea cit mai repede din situația în care ne aflam – care este?
Chiar sunt curios.-
Somnul.
Soluția este să mergi să te culci. -
Frumos răspuns …
pai daca tot le știi pe toate – de ce nu ne dai si noua soluția!
hai … luminează-ne …
-
-
-
În urmă cu mai bine de 30 de ani, cercetătoarea americană de origine maghiară Karikó Katalin dezvolta o tehnică privită cu indiferenţă de lumea ştiinţifică: aceea a ARN-ului mesager. Astăzi, tehnica stă la baza vaccinurilor care ne oferă şansa de a pune capăt pandemiei de COVID-19 şi de a reveni la o viaţă normală. Dintr-o duzină de vaccinuri anti-COVID a căror dezvoltare a fost finalizată sau se află în faze avansate ale studiilor clinice, cel puţin trei – cele de la Pfizer-BioNTech (SUA-Germania), Moderna (SUA) şi Curevac (Germania) – au la bază o tehnologie considerată astăzi ca fiind inovativă: aceea a ARN-ului mesager (ARNm).
Cercetătoarea care a refuzat să renunţe Chiar dacă vaccinurile pe bază de ARNm se vor dovedi până la urmă eficiente şi sigure, aşa cum par în acest moment, drumul lor a fost unul lung, care a început în urmă cu mai bine de 30 de ani. Şi a început cu o cercetătoare americană, de origine maghiară, Katalin Karikó, pentru care anii 1990 au însemnat un lung şir de respingeri vizavi de munca sa. Biochimista, născută în 1955, încerca să valorifice puterea ARNm-ului de a combate bolile, iar strădania ei nu se bucura de prea mare succes. Cercetătoarea nu era foarte cunoscută, iar cererile ei de finanţare au fost considerate exagerate nu doar pentru subvenţia guvernamentală, dar şi pentru finanţarea din partea companiilor farmaceutice, plus că nu se bucura de prea mult sprijin nici din partea colegilor.
Şi, pe măsură ce timpul trecea, au început să apară şi rezultatele acelor experimente mai bune. După un deceniu de experimente şi de erori înregistrate, Karikó şi colaboratorul său de lungă durată de la Universitatea Pennsylvania, Drew Weissman, un imunolog cu diplomă medicală şi doctorat obţinute la Universitatea din Boston, au descoperit un remediu pentru „călcâiul lui Ahile“ în povestea ARNm-ului. Punctul nevralgic îl reprezenta – aşa cum punctau contestatarii lui Karikó – că injectarea de ARN sintetic în organism declanşează un răspuns imun supărător, fiind identificat de acesta ca un duşman împotriva căruia trebuie declanşat războiul. Soluţia găsită de Karikó şi Weissman a fost echivalentul biologic al schimbării unei anvelope, adică au creat un ARNm hibrid, capabil să se strecoare în celule fără a alerta sistemul de apărare al corpului. „Aceasta a fost o descoperire-cheie. Karikó şi Weissman şi-au dat seama că, dacă incorporează nucleozide modificate în ARNm poţi atinge două ţinte dintr-o singură lovitură“, consideră Norbert Pardi, profesor asociat de medicină la Universitatea din Pennsylvania şi unul dintre colaboratori. Această descoperire, publicată în revistele ştiinţifice de specialitate începând cu 2005, a circulat mai întâi sub radar, a afirmat Weissman, dar a oferit „iertarea“ cercetătorilor ARNm care-şi păstraseră credinţa de-a lungul anilor în care tehnologia s-a dovedit a fi neputincioasă. Şi a fost trăgaciul care a lansat glonţul în cursa pentru obţinerea serului anti-COVID. „Ar merita Nobelul pentru chimie“
-
Nu un Nobel, 10 ar merita !