Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au identificat depozitări neconforme de îngrăşăminte chimice. Astfel, au fost descoperite 2007 tone de Nitrat de amoniu şi 86 tone NPK. O mare parte dintre aceste îngrăşăminte a fost depozitată neconform, direct pe sol sau pe platformă betonată neacoperită, în aer liber, supus intemperiilor.
[eadvert]
„Îngrăşămintele chimice au fost depozitate necorespunzător, direct pe sol în curtea unei societăţi din localitatea Diosig. Societatea în prezent se află în procedură de obţiere a Autorizaţie de Mediu. Ca urmare a acestor constatări, au fost stabilite măsuri de interzicere a depozitărilor neconforme şi de transportare a îngrăşămintelor chimice într-un depozit autorizat din punct de vedere al protecţiei mediului şi în condiţii de siguranţă. Societatea riscă sancţiuni între 30.000-60 000 lei”, spun reprezentanţii Gărzii de Mediu Bihor.
Comisarii de mediu bihoreni atrag atenţia persoanelor fizice şi juridice care utilizează îngrăşăminte chimice asupra faptului că depozitarea acestora poate fi periculoasă, fiind pasibili şi de sancţiuni dacă acestea nu se depozitează corect. De asemenea, manipularea şi depozitarea îngrăşămintelor chimice sunt descrise explicit în fişele cu date tehnice de securitate care însoţesc obligatoriu transportul.
Amintim că cel puţin 100 de persoane au murit în explozia puternică ce a zguduit marţi, 4 august 2020, capitala Libanului şi care s-a produs în zona portului, potrivit unor surse medicale şi de securitate citate de Reuters și AFP. Explozia a fost provocată de depozitarea necorespunzătoare a aproape 3.000 de tone de nitrat de amoniu.
Trimite articolul
Xstie cineva?
Sa-l mute mai catre Salacea-Buduslau.
In Diosig mai is si romani. Prin Salacea, Valea, Otomani is numa unguri. Explozie placuta 🙂
-
Bravo!!!Mai minte-ti trebuie !!!
Din păcate toate vor ajunge in legumele si fructele pe care le consumam. “ Circuitul bolilor (medicamentelor) in natura “
-
doane da sa intre covidul in tine si sa te duca cu el
De amenda mai vorbim,vine intervenția politică , ca peste tot,patronul sponsorizează politicul……
Are patronul bani, ca ceilalti fermieri bihorenul abia se descurcă, ia păcălit destul
alea daca explodeaza 2000 TONE de nitrat de amoniu , judetul Bihor va fi ras de pe suprafata pamantului