Astfel, Eduard Florea, şeful Direcţiei Economice, a insistat că scopul lucrării este îmbunătăţirea aspectului oraşului pe arterele principale şi în centrul istoric. A spus şi că „s-a făcut o etapizare strategică a lucrărilor”. „Ne dorim ca în zece ani, tot ceea ce înseamnă artere principale şi centru istoric să aibă reţele subterane şi stâlpi de iluminat fără portanţă”, a declarat Florea.
Ioan Dumea, directorul RDS@RCS, a arătat că densitatea cea mai mare de reţea de canalizaţie tehnică este în Rogerius, unde „mai mulţi ochi văd mai multe”, fiind zona cu cea mai mare densitate a populaţiei. Dumea a mai spus că RDS a semnat contracte cu 32 de firme, dintre care au fost reziliate contractele cu vreo 20, din cauza calităţii lucrărilor prestate.
Lege nouă
Florea a mai spus că, deşi Oradea dispune de această infrastructură care i-ar permite să înceapă coborârea cablurilor de pe stâlpi şi faţade în subteran, modificarea cadrului legal obligă la amânarea demersului.
Reţeaua trebuie avizată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), pentru a deveni publică, sub aspectul tarifelor şi a condiţiilor tehnice. Documentaţia pentru această avizare a fost depusă la începutul lunii septembrie.
În ceea ce priveşte inventarul infrastructurii şi al reţelelor din Oradea, în acest moment există 345,6 km de reţele aeriene şi 201,5 km reţele subterane vechi, plus cei 154,2 km noi de canalizaţie, realizaţi de RDS@RCS.
Citiți principiile noastre de moderare aici!